Conseil de style pour le Kimono Julia

In maatje S of XL, de lange of korte versie, met print of effen kleur: de kimono flatteert elk figuur. Je past de jas makkelijk aan je figuurtype aan. Waar wacht je nog op? 

Julia jas voor O-types

Voor jouw figuurtype is het belangrijk om zoveel mogelijk lengte te creëren.

Julia in lange versie en met lange zijsplitten mag dus in jouw garderobe niet ontbreken. Maak de jas in een voldoende zware, doch soepelvallende stof. De stof moet voor structuur zorgen.

Julia in een korte versie kan ook voor jouw figuur. Draag de kimono dan over een top met een broek. De top en de broek hebben een donkere en gelijkaardige kleur. De jas is in een speciale kleur of in een stof met motief, bijvoorbeeld een geborduurde bloemenstof. Klik hier voor meer info over de stof. Een stof met een subtiel motief kan ook perfect.

Als je de jas dichtknoopt met een riem krijg je een mooie V-hals. Die geeft jouw bovenlichaam een verlengend, en dus versmallend, effect. Kies voor een broek met rechte of licht uitlopende pijpen.

Opteer je voor de korte versie? Laat de jas dan eindigen ter hoogte van je heupen. Je wilt het bovenlichaam een verlengend effect geven dus maak de jas niet te kort.

De iets kortere mouwen hebben de perfect lengte voor jou. Op die manier laat je je slanke polsen zien.

Ideale outfit: jeans + top, daarboven de korte versie van Julia, mooie sleehakken eronder en afwerken met een opvallende armband of oorbellen.

Julia3

Julia jas voor H-types

H-types hebben schouders en heupen die bijna even breed zijn. Enkel een duidelijke taille ontbreekt. Je figuur is in balans en dat willen we zo houden. Dat betekent dat wanneer je volume aan het bovenlichaam toevoegt, je ook extra volume aan het onderlichaam moet geven en omgekeerd.

Probeer het bovenlichaam extra lengte te geven door een V-vorm te creëren aan je bovenlichaam en je schouderlijn breed genoeg te maken. Zo rek je het bovenlichaam uit en lijkt je taille smaller.

De Julia jas heeft met zijn wikkelvorm de ideale snit voor jouw figuur. Je creeërt een taille en je vormt tegelijk een lage V-halsuitsnijding die je bovenlichaam langer doet lijken. Combineer de Julia jas met een broek met uitlopende pijpen.

Met jouw figuur kan je ook kiezen voor prints, maar kies dan een grafische print.

Creëer vrouwelijk vormen door je taille te benadrukken of het accent te leggen op de decolleté.

Julia long2

Julia voor I-types

I-types ontbreken aan volume en een taille.

Het wikkelmodel van de Julia is perfect om meer vorm te geven aan je figuur. Kies voor een stof met een print (de stof met geborduurde bloemen is ideaal!) of een opvallende kleur.

Vermijd te dunne stofjes die flets rond je lichaam vallen. Jouw figuur heeft nood aan wat meer structuur.

De korte (ingesnoerde) jas zal je het mooiste staan. Die zal je bovenlichaam meer opvullen en vorm aan je lichaam geven. Vermijd de lange versie want die zal alleen je rechte figuurlijn accentueren.

Combineer de jas met een broek en voorzie voldoende accessoires.

Julia voor A-types

Bij het A-silhouet zijn de heupen het breedste punt van het lichaam en de schouders zijn in verhouding smaller. De bedoeling is om het accent te verleggen van het onderlichaam naar het bovenlichaam.

Accentueer altijd je taille. Maak wel een vloeiende overgang tussen het onder- en bovenlichaam.

Kies voor een stof met een print of een opvallende kleur en combineer deze op een donkergekleurde broek of rok. Zo zet je het bovenlichaam meer in de verf.

De korte versie van de Julia jas moet boven het zwaarste gedeelte van je heupen eindigen.

Julia lang

Julia voor X-types

Je schouders en heupen zijn ongeveer even breed en je hebt een duidelijke taille. Je lichaam is van nature mooi in balans. Kies voor kledingmodellen die jouw natuurlijke vormen volgen en accentueer zoveel mogelijk je taille.

De Julia jas heeft werkelijk alles om jouw lichaamsvorm in de verf te zetten: V-halsuitsnijding, riem om taille in te snoeren, kortere mouwen om de polsen te accentueren en extra aandacht op de taille te leggen.

Kies voor een (licht) stugge of soepelvallende stof. Een stof die mooi je natuurlijke rondingen volgt.

Julia voor 8-types

8-types volgen ongeveer dezelfde tips als de X-types. De taille mag wel nog extra geaccentueerd worden en vermijd te veel extra volume aan boven- en onderlichaam.

Maak de jas in een soepel, zijde stofje of een iets stevigere stof als je wat meer structuur aan je lichaam wilt geven.

De V-hals verlengt je korte bovenlijf en laat je taille smaller lijken. De korte versie van de jas staat je het best. Laat de kimono boven het zwaarste gedeelte van de heupen eindigen.

Julia4

Julia voor V-types

Het zwaartepunt van de V-types zit boven de taille. Dat wil zeggen dat je schouders het breedste punt van je lichaam zijn of dat je zwaardere borsten hebt. Daarentegen ben je smaller onder de taille, je hebt smalle heupen. Voeg extra volume toe aan het onderlichaam om je silhouet in balans te brengen.

Maak de Julia jas in een zachte, soepelvallende stof en in een vrij donkere kleur. Je wilt namelijk zo weinig mogelijk de focus op je bovenlichaam leggen.

Combineer met een (jeans)broek met uitlopende pijpen in een lichtere kleur. Je kan ook kiezen voor de jas in een sobere kleur om te combineren met een onderstuk met een print. De bedoeling is om het evenwicht te herstellen. De print zal namelijk de aandacht vragen.

Zowel de korte als lange versie van de Julia staan je mooi.

Maak de mouwen eventueel een beetje langer om meer volume op heuphoogte te verkrijgen.

 

Overzicht Stijladvies

Julia long6