Conseil de style pour la Robe Pola

De Pola-jurk – ook wel prairiejurk of westernjurk genoemd – zien we overal verschijnen. Vooral de jurk met een print is populair. De lengte maakt de jurk geweldig. Maar een maxijurk is niet voor iedereen flatterend. Lees snel verder en ontdek hoe je de Pola-jurk perfect maakt voor jouw figuurtype!

Ben je kleiner dan 165 cm?

Kies de versie die net boven de knie stopt. Dat doe je eenvoudig door het onderste gedeelte weg te laten. Bovendien haal je op die manier wat volume uit de jurk, wat beter is voor jouw figuur.

Ben je toch fan van de lange versie? Dat kan ook. Zorg er alleen voor dat je enkels zichtbaar zijn. Idealiter kies je voor een effen kleur. Wil je toch een print, ga dan voor een subtiel motief of een stof met verticale strepen.

Laat je vormen zien. Gebruik daarvoor het riempje om de taille in te snoeren. De tunnel met het riempje creëren een horizontale lijn net onder de boezem. Deze zone krijgt dus meer aandacht. Je lichaam lijkt er langer door.

Tip: draag de jurk met opgestoken haar en schoenen met hakken. Door je hals vrij te laten oog je langer en ook de schoenen geven je wat extra centimeters.

Vrouwen met een gemiddelde lengte staan mooi met verschillende roklengtes.

Grote vrouwen zijn mooi met rokken en jurken die onder de knie eindigen. De maxiversie van de Pola is een absolute topper. Kies een stof met een dessin die in verhouding staat tot je lichaamslengte en postuur. Vermijd te kleine motiefjes.

De accessoires bij de jurk mogen opvallen. Bijvoorbeeld een riempje in een andere kleur, schoenen met opvallende tint, een grote, opvallende handtas…

Arlette/Pola14

H-type, O-type, I-type

Deze types hebben geen of een bredere taille. De bedoeling is om de aandacht weg te nemen van de taille. De V-hals, het riempje onder de boezem of de ruches aan de onderkant, al deze elementen trekken de aandacht weg van de taille.

Tip: trek het riempje niet te hard aan indien je een zware boezem hebt. Het legt namelijk extra focus op die zone.

 

V-type

Dan ligt het zwaartepunt van je lichaam ter hoogte van de schouders en borsten. Je wilt vooral de onderkant extra aandacht geven om zo je figuur terug in balans te brengen. Goed nieuws want de onderste strook met ruches van de lange Pola doet dat perfect! Ook de V-hals verzacht het bovenlichaam.

 

Arlette/Pola6

A-type

De A-types hebben het zwaartepunt ter hoogte van het onderlichaam. De bovenkant van je silhouet moet dus de volle focus krijgen. Het V-splitje aan de hals en het riempje om de verhoogde taille wat in te snoeren dragen daartoe bij.

Maak de Pola in een knielange versie in een soepelvallende stof. Door de onderste strook met ruches weg te laten, hou je de onderkant van het silhouet wat soberder.

X-type, 8-type

Jullie hebben een goede balans tussen boven- en onderlichaam. Het X-type en de Pola-jurk zijn geen match want de jurk accentueert de natuurlijke taille van het X-type niet.

De 8-types kunnen de knielange Pola-jurk dragen, op voorwaarde dat de rok onderaan niet te wijd uitloopt. Jouw type is het mooist zonder volumineuze rokken.

 

Overzicht Stijladvies

Arlette/Pola12