Featured sewista: Chaû

Een community van trouwe naaisters met eigen visies, een hoop creativiteit en vlotte vingers die door onze patronen gaan, mag beloond worden. Daarom zetten we iedere twee weken een sewista in de kijker die daarna de spotlight mag doorgeven. Deze keer krijgen we een kijkje in het naaileven van Chaû en welke rol Fibre Mood hierbij speelt.

Chau roze jurk verkleind

Hallo daar!

Mijn naam is Châu, getrouwd, geliefd als mama, gepassioneerd leerkracht & gesetteld in Montauban.

Terug naar het begin

Ik ontdekte het naaien twee jaar geleden, tijdens mijn ouderschapsverlof in Mayotte. Daar ontdekte ik mijn passie voor wax, de allereerste stof waarmee ik genaaid heb. Wax is zonder twijfel mijn absolute favoriet voor outfits: je vindt de stof in duizend-en-een kleurige prints, héérlijk! 

In deze periode ondervond ik veel huidproblemen, daarom besliste ik om mijn verzorgings- en schoonheidsproducten zélf te maken. Ook al was de DIY-sector nog een totale onbekende voor mij, toch waagde ik de sprong in het duister. 

Ik was meteen verkocht en DIY’de er op los: ik waagde me aan het ontwerpen van gerecycleerde juwelen van Nespressocups en aan het haken van Amigurimis, gehaakte poppetjes, voor mijn zoon die verzot is op knuffeldieren. Van het één kwam het ander: de stap van haken naar naaien was snel gezet. Naaien was een ware openbaring: ik was niet te stoppen, ook al had ik steeds minder en minder tijd. 

Momenteel naai ik vooral voor mezelf, maar probeer de laatste tijd wat minder ‘egoïstisch’ te zijn. Recent maakte ik ondergoed voor ‘mijn mannen’ en zopas ontwierp en realiseerde ik de kostuums voor het eindejaarsspektakel van mijn leerlingen. 
In de toekomst zou ik nog graag kleding voor mijn mama naaien, om haar te bedanken voor alle mooie dingen die ze voor mij naaide toen ik nog een klein meisje was. 

Ontmoeting met Fibre Mood

Ik leerde Fibre Mood kennen via Instagram. De verfijnde modellen, die zowel tijdloos als trendy zijn, spraken me meteen aan. Op de Mira werd ik meteen halsoverkop verliefd: snel, simpel en efficiënt te maken; dat is alles waarvan mijn hart sneller gaat slaan. Momenteel heb ik al drie Mira’s op mijn palmares staan, en daar blijft het zeker niet bij!

Mijn kleine schatten

De trouwe metgezellen tijdens mijn naaiavontuur zijn mijn Janome Skyline s7 en mijn Babylock Imaginé 2. Het waren cadeaus van mijn liefste mama en mijn lieve man, die me iedere dag opnieuw met raad en daad bijstaat. 

Mijn laatste creatie? Dat is een jurk in zwarte Vichyruitjes. De jurk is het resultaat van een hack van de Orgueil bloes van Atelier Maelstorm die ik omtoverde tot een kleed. Mijn inspiratiebron? De … Mira!

Het Wereld Wijde Web, mijn bron van inspiratie

Zoals het merendeel van mijn collega-amateur-naaisters, dwaal ik rond op het internet en snuffel ik op ieder sociaal medium (zoals onder andere YouTube, Pinterest of Instagram) op zoek naar de laatste trends, nieuwigheden, tips & tricks en gouden raad. Op Instagram ben ik een grote fan van @ledressingdecindy en @lebazardecharlotte. Hun posts en Instagram Stories toveren iedere keer weer een glimlach op mijn gezicht en doen me ook vaak huilen van het lachen! Hun creaties zijn werkelijk geweldig. 

 Een blogster die ik ook heel erg bewonder, is @bee_made. Zij is één van de eerste blogsters die ik ontdekte. Ook haar creaties geven me heel wat inspiratie en zin om aan een nieuw patroon of een nieuwe creatie te beginnen. 

Tips, ik? 

Ik weet niet of ik de juiste persoon ben om tips & tricks te geven, omdat ik mezelf als een naaidebutante zie. Er zijn nog vele technieken en projecten waaraan ik me nog niet heb durven wagen: gulpen of mantels laat ik nog even links liggen. 

Maar… niets is onmogelijk als je hart het echt wilt én met een snufje zelfvertrouwen, een vleugje moed en een mespuntje hard werken, wordt ook het moeilijkste patroon kinderspel!

 

Merci!

Ik bedank nog graag het Fibre Mood team om me op deze mooie manier in de kijker te zetten en ook u, duizendmaal dank, om enkele minuten van uw kostbare tijd door te brengen met het lezen van mijn verhaal. 

Lang leve het naaien en dat het avontuur mag blijven duren!