Conseil de style pour le top Cosette

Cosette Top voor O-types

Doordat het zwaartepunt van het lichaam bij O-types rond het middel zit, is het belangrijk om de aandacht daarvan af te leiden. Accentueer daarom andere plaatsen zoals het gezicht, de schouders, de benen, de polsen… De 7/8-ste mouwen, het plooidetail op de rug en de A-lijnsnit doen dat perfect. Bovendien verdoezelt de rechte, losse snit de middenzone. Kortom: de Cosette-top staat je goed!

Tip: maak de top lang genoeg, minstens na het rondste deel van je buik.

De Cosette Top staat goed op een jeans met rechte of licht uitlopende pijpen. Een rok met een recht of A-lijnmodel is ook mooi in combinatie met de Cosette Top.

Kies voor een soepelvallende stof. Kleine motiefjes in de stof zijn ideaal om bepaalde zones te camoufleren. Ze zorgen voor visuele ‘chaos’ waardoor het oog niet naar één bepaald punt getrokken wordt.

Je creëert een verlengend effect door je boven- en onderstuk in dezelfde kleur te maken. Tip: draag een lange ketting op de top.

Cosette-top voor I-types

Het zeer slanke, rechte figuur van een I-type mist een beetje vorm. Daar willen we verandering in brengen. Welkom, Cosette Top. De snit is licht uitlopend en de top heeft een speelse plooi op de rug. Meer vorm? Check!

Combineer met een broek met wijd uitlopende pijpen en een omslag of een wijd uitlopende rok.

Speel met motieven – Jacquard, jawel! Of kies een bloemen- of strepenmotief.

Opteer voor een stevige stof die je figuur de nodige structuur geeft.

cosette

Cosette Top voor H-types

H-types hebben een mooi evenwicht tussen de schouders en de heupen, maar ontbreken een taille. De bedoeling is om de balans van je figuur te behouden. Dat kan op twee manieren: of je creëert een taille of je verbergt de taille. Met de Cosette Top kiezen we voor de tweede optie.

Behoud de balans in je silhouet. Combineer de top dus niet met een té brede rok of broek. Tip: maak de top lang genoeg zodat je de focus wat meer naar beneden brengt. Je figuurtype heeft meer baat bij een uitgerekt bovenlichaam.

Leuk alternatief: verleng de Cosette Top tot jurkje!! Bekijk hier hoe je dit vlot kan doen.

Je kiest voor je onderstuk best een andere kleur dan de Cosette Top. De verschillende kleuren creëren een breeklijn ter hoogte van je middel waardoor jouw figuur meer vorm krijgt. De aandacht mag op je bovenstuk liggen dus kies voor je onderstuk een donkerdere kleur dan je top.

Een ronde halsuitsnijding geeft je rechte figuur nog meer volume. Doen dus!

Cosette Top voor A-types

De heupen vormen het breedste punt van het lichaam van de A-types. De vorm van de Cosette Top is daarom iets minder geschikt voor jouw type. De uitlopende vorm van de top doet de heupen namelijk breder lijken. Maar, maak je de top in een lichte of een sprekende kleur en combineer je dat vervolgens met een donkergekleurde broek of rok, dan krijg je wel terug evenwicht in je silhouet. De sprekende of lichte kleur zal eerst in het oog springen en de donkere kleur verzacht die zone.

Het is heel belangrijk dat de top eindigt boven het breedste deel van je heupen.

cosette

Cosette Top voor X-types en 8-types

Het lichaam van de X- en 8-types is van nature mooi in balans. De schouders en heupen zijn ongeveer even breed en er is een duidelijke taille. Kies altijd voor kledij die jouw natuurlijke vormen volgt en accentueer zoveel mogelijk de taille.

De Cosette Top is dus minder geschikt voor de X-en 8-types want de top creëert absoluut geen taille.

Een betere top voor jouw figuur is de Vita-top. Verleng de mouwen als je warmere versie van dit T-shirt wenst.

Cosette Top voor V-types

Het zwaartepunt van de V-types zit boven de taille. V-types hebben vrij brede schouders of een stevige boezem, je onderlichaam is dan weer smaller. Jouw figuurtype wil de schouders optisch verzachten. Breng meer balans in je silhouet door de aandacht weg te halen van de schouders en naar het onderlichaam te brengen.

De vorm van de Cosette Top is prefect voor jou! De bovenkant van de top is sober en de uitlopende onderkant verlegt de focus naar de heupen. Win-win.

Maak de top in een soepelvallende stof (die niet te dun is) om de rechte, hoekige vormen ronder en zachter te maken.

De top mag niet te kort zijn. Je legt anders teveel focus op het al zwaardere bovenlichaam. Je rekt de top beter wat uit tot de heuphoogte.

Tip: verleng de top tot een leuk jurkje. Bekijk hier hoe je dit vlot kan doen.

De Cosette Top maak je liefst in een medium tot donkere kleur om zo min mogelijk focus aan het bovenlichaam te geven.

Combineer de top met een broek met rechte of uitlopende broekspijpen of een rechte of licht uitlopende rok.

cosette