Bobby Sewing: who – what – where?

bobby sewing

Vanwaar je liefde voor de sewing sector of om iets in die sector te beginnen?

Als kind en tiener gruwelde ik van al dat meisjesgedoe, de liefde kwam stilaan pas rond mijn veertigste toen ik leerde haken via een creatieve vriendin. Daarna volgde breien en toen vond ik in de kringloopwinkel een schattige vintage Singer naaimachine. Dat was het begin van een fascinerende hobby, want elke dag ontdekte ik iets nieuws (een techniek,  mooie stoffen, ....). 2 jaar later gaf ik naaiworkshops aan kinderen. Toen ik mijn werk verloor, was zo de stap naar een eigen stoffenwinkel snel gezet. Ik heb er nog altijd geen spijt van, het is hard werken, maar het gevoel om elke dag de deur van mijn winkel open te doen is geweldig!

Hoe lang heb je je zaak al?

Zo’n 6 jaar, sinds april 2013.

Waarom moet een sewista ‘offline’ en niet ‘online’ haar stoffen aankopen?

Persoonlijk contact vind ik super belangrijk, ik vind het leuk om klanten met hun voornaam te kunnen begroeten, dat er gelachen wordt en dat ze weten dat ze bij naaiproblemen steeds bij ons terecht kunnen.

Als offline winkel is onze meerwaarde dat we met naai-en stoftips zowel beginnende als meer ervaren naaisters verder kunnen helpen, dat er een gezellige sfeer in de winkel hangt en natuurlijk dat je de stoffen kan voelen. We helpen ook graag mee de juiste stof kiezen qua print en kleur. Ik vraag ook steeds wat klanten willen maken. Sommige beginnende naaisters hebben nog geen idee van de hoeveelheid benodigde stof of de soort stof en dan geef ik graag het juiste advies.

Waarvoor kan de sewista bij jouw winkel terecht? 

Kwaliteitsvolle stoffen, fournituren, naaiworkshops, professioneel advies. Stoffen van ontwerpers uit eigen land (See You at Six, About blue fabrics, Chat Chocolat, Eva Mouton) en stoffen van biologisch katoen, bamboe en viscose. Stoffen voor kinderen en modestoffen voor volwassenen.

Waar vind je inspiratie om nieuwe stoffen, patronen, aan te kopen?

Inspiratie vind ik op stoffenbeurzen, online of door tips van klanten.

Zijn er leuke hotspots in de buurt van jouw winkel waar onze sewistas terecht kunnen?

In Mortsel heb je een aantal leuke zaken die ongeveer op hetzelfde moment zijn gestart als wij : Cézar(mannenkleding), Plume(interieur, geschenken en planten) en Zwart(duurzaam teken - en schildermateriaal).

Wat was het eerste patroon dat je ooit zelf maakte?

Een simpel a-lijn rokje voor mijn dochter Emma.

Merk je een heropleving van de DIY-sewing business?

Toen ik 6 jaar geleden startte, was de naaihype net in volle hevigheid losgebarsten. Veel naaisters die toen startten, zijn nog steeds actief en er komen nog steeds beginnende naaisters de winkel binnen. Ook vijftigers en zestigers zijn blij dat er eindelijk terug stoffenwinkels met een kwaliteitsvol aanbod zijn.

Krijg je veel jonge sewistas over de vloer?

Ja, maar eigenlijk zijn alle leeftijden vertegenwoordigd. Van 10-jarigen tot zelfs een 92-jarige kranige sewista. Ook de workshops spreken jong en oud aan, altijd een leuke mix. Vaak ook kersverse oma's die hun naaimachine vanonder het stof halen om de kleinkinderen te verwennen met zachte dekentjes en kleertjes.

Naar welke sewista kijk je op? (Bv. mama, grootmoeder, blogster, …)

Mijn buurvrouw Ingrid, een echt naaiwonder. Ze leeft voor stofjes, naaien en vindt het geweldig om haar kennis te kunnen delen met de klanten. Ze heeft me al heel veel bijgeleerd en maakte voor mij ook een patroon op maat. 

Wat zijn je Fibre Mood favorieten?  

Susan en Bertha

Heb je een gouden tip voor onze Fibre Moodsewistas?

Spring eens binnen en ik vertel het je graag ?