Stilempfehlung für die Jacke „Penny"

Dit korte oversized jasje met wijde mouwen tot net aan de pols kan aangepast worden aan het seizoen. Voor de winterse versie kies je een warme stof of imitatiebont met voering. Voor een meer zomerse versie maak je het model zonder voering in een dunner stofje. Hieronder vind je meer stijladvies per lichaamstype.

Penny voor 8-types

Je kan de Penny Jas mooi dragen door ervoor te zorgen dat het boven de breedste zone van je lichaam eindigt. Bijvoorbeeld net boven de heupen. Een kortere mouwlengte (3/4) zal de aandacht subtiel naar de taille brengen. Je kan hier vinden hoe je de mouwen verkort. Kies voor een lichte, soepele stof. Dat verzacht de look en is ideaal te combineren met een fijn riempje om zo toch een taille te creëren.

Penny voor H-types

Creëer de illusie van een taille door te werken met kleurcontrasten. Kies voor het jasje bijvoorbeeld voor een donkergroen en combineer het met een zachtbeige topje. De lichtere kleur trekt de aandacht naar het midden van het lichaam. Tip: versmal de mouwen een beetje om je lichaam fijner te doen lijken.

Penny voor V-types

Omwille van je smallere heupen zorgen de wijde mouwen voor wat tegengewicht ter hoogte van de heupen. Draag de mouwen wel lang genoeg! Je kan hier vinden hoe je de mouwen verlengt. Je wilt de aandacht weg van je bovenlichaam dus verleng het jasje indien nodig tot iets verder dan het heupbeen. Een stof met weinig of geen textuur is een aanrader. Kies voor een donkere en rustige kleur om geen aandacht op je bovenlichaam te vestigen. En combineer met een lichtkleurige bootcutbroek om het evenwicht in je silhouet te garanderen.

 

Penny

Penny voor X-types

Je kan de Penny Jas mooi dragen door ervoor te zorgen dat het boven de breedste zone van je lichaam eindigt. Bijvoorbeeld net boven de heupen. Een kortere mouwlengte (3/4) zal de aandacht subtiel naar de taille brengen. Je kan hier vinden hoe je de mouwen verkort. Kies voor een lichte, soepele stof. Dat verzacht de look en is ideaal te combineren met een fijn riempje om zo toch een taille te creëren.

Penny voor O-types

Een toppertje voor het O-type. De kraagloze jas zonder opvallende sluiting creëert verticale lijnen waardoor de buikzone slanker lijkt. Kies voor een subtiele print en combineer het met een effen top, of vice versa. Maak het jasje niet te kort, heuphoogte is ideaal, om extra volume rond de buik te vermijden. Je kan op hier vinden hoe je het patroon verlengt. Als O-type opteer je best voor smallere mouwen en een lichte, soepele stof. Vermijd teveel textuur en stijve stoffen.

Penny voor A-types

Het A-type kan van de Penny Jas een pronkstuk maken door het jasje boven de breedste zone van het lichaam te laten eindigen. Voorbeeld net boven de heupen. Trek de aandacht naar het bovenlichaam door te opteren voor een stof met textuur, een print, een lichte of opvallende kleur. Tip: combineer het jasje met een broek met wijde pijpen of een A-lijn rok. Kies voor het onderlichaam voor een donkere of sobere kleur.

Penny voor I-types

Alles wat jouw figuur volume oplevert, is welkom. De wijde mouwen zijn dus een absolute topper. Ga voor een stof met textuur of een print. En combineer het jasje met een wijde broek of rok, zo creëer je evenwicht in je hele silhouet.

 

Overzicht Stijladvies

Penny