Pattern hack alert: ontmoet Alex van Sewrendipity en haar #Danika jumpsuit

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog of Instagram én zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en sociale media is razend populair. Juist omdat het aantal naaiende blogsters in de modewereld blijft stijgen zet Fibre Mood elke maand een Sewista in de kijker die een originele pattern hack maakte van een Fibre Mood patroon. Maak deze maand kennis met Alex van Sewrendipity en haar #Danika pattern hack. Ontdek hier meer over haar prachtige creatie!

banner sewrendipity

Hoi! Ik ben Alex, een 38-jarige Roemeense die al 10 jaar in Londen woont. Ik ben in 2009 begonnen met naaien door plots een naaimachine te kopen, en heb nooit meer omgekeken. Toen begon ik mijn blog, Sewrendipity, in 2015, net nadat ik een deelnemer was aan de Great British Sewing Bee. Ik ben erg gepassioneerd over duurzaamheid (ik ben een duurzaamheidsprofessional in mijn dagelijkse werk), dus mijn missie is om mijn lezers te helpen een betekenisvolle, doordachte, langdurige zelfgemaakte garderobe op te bouwen. Ik schrijf over stijl, duurzaamheid en natuurlijk over naaien.

Ik hou van een goede pattern hack en ik vind dat mijn favoriete Fibre Mood-patronen oneindig hackbaar zijn, waardoor ik veel inspiratie krijg. Zodra ik de Danika zag als onderdeel van de FM Secret Sewciety, wist ik dat ik de voorkant wilde veranderen in een v-hals. Dit is zeker mijn favoriete halsvorm. Toen zag ik nog een jumpsuit op Instagram, bij een mooi Zuid-Afrikaans naaister genaamd Tino, wat ook een onzichtbare ritssluiting aan de voorkant had. Dus besloot ik dat dit ook een geweldig idee zou zijn voor mijn versie van de Danika: geen vervelende problemen meer in de badkamer!

Een gids voor mijn Danika pattern hack

Mijn belangrijkste aanpassingen waren om de voorste halslijn te veranderen naar een v-hals. Dat heb ik gedaan door een extra frontpatroonstuk te kopiëren en een lijn te trekken vanaf de schoudernaad tot ongeveer 12 cm naar beneden vanaf de halslijn. Vervolgens heb ik het overtollige stuk uitgeknipt en ervoor gezorgd dat de voorste schoudernaad overeenkomt met de achterste. En vergeet niet om ook de voorkant op dezelfde manier te veranderen.

De onzichtbare ritssluiting is vrij eenvoudig, die deed ik op dezelfde werkwijze als normaal. Zorg er alleen voor dat het aan de voorkant netjes afgewerkt zijn. Ik geef de voorkeur aan machinaal naaien, maar je kunt ze ook met de hand naaien.

Ik hou van hackpatronen. Ik eindig meestal met wat ik een 'frankenpatroon' noem, dat is de combinatie tussen twee of meer patronen om een look te krijgen waar ik naar op zoek ben. Ik heb zoveel patronen in mijn collectie dat ik het element waar ik naar op zoek ben in het ene patroon kan vinden en het kan combineren met de basis van het andere.

Een paar andere voorbeelden van mijn Fibre Mood hacks:

- Een v-hals Mira 

- Een Rosalie + Mira frankenpattern 

- Een Nala met ballonmouwen 

- Een Rosalie als top 

Ik hou van hacken omdat je zoveel meer uit een patroon kunt halen. Ik kan een ‘True’ en ‘Tested’ patroon steeds opnieuw maken zonder me te vervelen. Ik vind het leuk dat de hacks ook veel fantasie en creativiteit vereisen en het zijn geweldige manieren om ideeën tot leven te brengen met patronen die je al hebt.

Ik heb net een nieuwe hack van een van mijn favoriete patronen, Fibre Mood Mira, voltooid, het is gewoon wachten op foto's, maar houd een oogje in het zeil op de blog, want ik zal er binnenkort over berichten.

Ben je geïnteresseerd in het maken van je eigen Danika jumpsuit? Koop het patroon hier!

 

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?