Conseil de style pour le top/la robe Sara

De Sara-top/jurk voor O-types

De rechte snit van de top/jurk verhult mooi de bredere middenzone. Heb je een stevige boezem? Dan is de Sara-top of -jurk geen aanrader voor jou want het geeft net daar meer volume.

Anders is de top of de jurk wel een prima stuk. Opteer wel voor soepele stoffen die voldoende gewicht hebben. Een stof met verticale strepen raden we zeker aan. Zo creëer je lengtelijnen.

De Sara-top: maak de top lang genoeg zodat die over het zwaarste deel van de buik valt. Kies voor brede striklinten zodat je het evenwicht met de rest van je lichaam behoudt. Bovendien trek je zo weer de aandacht weg van je middenzone, en naar de schouders. Perfecte combi: de top met een broek met lichtjes uitlopende pijpen (Bertha-broek) of een rok die subtiel uitloopt naar beneden toe.

De Sara-jurk: deel die mooie slanke enkels met de buitenwereld! Maak de jurk dus niet te lang zodat je enkels zichtbaar zijn. Je wilt lengte creëren. Kies daarom voor een effen stof of een subtiele print voor de jurk die de aandacht naar overal brengt en geen enkel deel specifiek accentueert. 

Sleehakken zijn schoenen gemaakt voor jouw figuurtype!

 

De Sara-top/jurk voor H- types

De rechte lijn van de top of jurk staat jouw figuurtype goed.

Tops die net onder je heupbeen eindigen, staan je het mooist. Verleng de topdaaromtot aan het heupbeen. Voeg niet teveel details en franjes toe aan de boezem. Maak de top in een stof in een neutrale kleur. 

Sara

De Sara-top/jurkvoor I-types

De franjes van de Sara-top/jurk geven extra frivoliteit aan je silhouet. Speel met motieven bij het combineren van de top met een onderstuk: mix bloemen- en strepenmotiefjes of combineer verschillende kleuren en motieven. 

Zowel soepele als stuggere stoffen zijn een optie.Vermijd wel te dunne stofjes die flets rond je lichaam vallen. Probeer een beetje structuur in je figuur te brengen.
 

De Sara-top/jurkvoor A-types

De heupen zijn het breedste punt van het lichaam van de A-types. De schouders zijn in verhouding smaller. De uitdaging is om je schouders breder te laten lijken. Zo verleg je het accent van het onder- naar het bovenlichaam. Wanneer je dan ook nog probeert om de heupen (optisch) te versmallen, komt er een perfect evenwicht in jouw silhouet.

De Sara-top/jurk brengt alle aandacht naar je schouders, net wat jouw figuurtype nodig heeft! De horizontale lijn van de elastiek boven de boezem maken je bovenlichaam optisch breder.

De rechte lijn (ongetailleerd) is niet ideaal voor jouw figuurtype dus verkies de top (boven de jurk) en laat die net boven het zwaarste gedeelte van je heupen eindigen. Draag de top uit de rok of broek.

Kies voor een stof met veel textuur. Zo breng je meer aandacht naar het bovenlichaam. Of maak de top in een stof in een heldere, sprekende kleur of horizontale strepen. De verschillende opties zorgen voor een verbredend effect waar jouw figuurtype het nodig heeft.

Combineer de top met een rok of broek in een donkerdere kleur om zo weinig mogelijk aandacht te geven aan het onderlichaam. 

Sara

De Sara-top/jurk voor X-types en 8-types

Het lichaam van de X- en 8-types is van nature mooi in balans. De schouders en heupen zijn ongeveer even breed en er is een duidelijke taille. Kies daarom altijd voor kledij die de natuurlijke vormen volgt en accentueer altijd de taille.

Eigenlijk verdoezelt dit stuk jouw mooie natuurlijke vormen. Om dat op te lossen, maak je de top tot op taillehoogte en combineer je het met een hoge taillebroek met rechte of wijde pijpen. Hetzelfde geldt voor een rok als onderstuk. In beide gevallen kies je voor het onderstuk best voor een donkere kleur.
 

De Sara-top/jurk voor V-types

Het breedste punt van het lichaam van de V-types zijn de schouders. De Sara-top heeft daar teveel accenten. Verkies daarom de jurkversie van dit design. Zowel een korte, midi als maxi-jurk is mogelijk. De horizontale zoomlijn geeft een verbredend effect aan het onderlichaam. Wat meer evenwicht brengt in je silhouet.

Pas de jurk aan: maak 2 i.p.v. 4 striklinten voor een haltersluiting. Kies voor brede linten.

Maak het jurkje in een stof met een strepen- of geometrisch motief.

Sara