Conseil de style pour le Drew-veste

Drew-jas voor O-types

Voor jouw figuurtype is het aangewezen om verticale lijnen te creëren over de rondere buikzone. Als je de Drew-jas lang genoeg maakt (lees: zeker tot heuphoogte) en zonder elastiek in de zoomboord kan dit jasje jou beeldig staan. Bekijk hier hoe je gemakkelijk de lengte van het jasje aanpast.

Combineer de Drew-jas op een lange rechte jurk, een broek met rechte of licht uitlopende pijpen of een rechte of lichte A-lijn rok. Kies voor dezelfde kleurtint voor zoals het onder- als bovenstuk en laat het jasje contrasteren. Je splitst het bovenlichaam op die manier op.

Kies een stofje dat je bovenlichaam de nodige structuur geeft maar vermijd teveel textuur of stijve stoffen.

Drew-jas voor V-types

Het breedste punt van het lichaam van de V-types zijn de schouders. Kies daarom voor jouw Drew-jasje eerder een donkere en geen te drukke kleur. Combineer met een lichtgekleurde bootcut zoals de Bertha-broek. Alternatief: combineer het donkerdere jasje met de (verlengde) Mira- of Pola-jurk. Kies voor de jurk een print of opvallende kleur. Op die manier krijg je een evenwicht in je silhouet.

Gebruik een stof met weinig of geen textuur.

Verleng het jasje best tot (net voorbij) het heupbeen. Dit om het zwaartepunt naar beneden te halen. Laat het elastiek in de zoomboord achterwege want je figuurtype vraagt geen taillefocus.

drew

Drew-jas voor A-types

Qua snit is de Drew-jas niet de beste keuze voor jouw figuurtype. Zorg ervoor dat het jasje boven de breedste zone van je lichaam eindigt om de heupen niet zwaarder te doen lijken.

Kies voor een stof met textuur, een print, een lichte of opvallende kleur. Je bovenlichaam mag wat meer in de verf gezet worden.

Combineer het jasje met een broek met wijde of uitlopende pijpen (Miyu-, Peaches- of Bertha-broek) of een A-lijn rok in een donkerdere kleur dan het jasje. Alternatief: draag het korte, licht of opvallend gekleurd jasje op de Holly-jurk met een motiefje.

Drew-jas voor H-types

Jouw rechte figuurtype heeft twee opties: of je verdoezelt de taille of je creëert er een. Door met kleurcontrasten te werken, bijvoorbeeld een donkerdere kleur voor het Drew-jasje gecombineerd met een lichtgekleurde top, wek je de illusie van een smallere taille omdat de lichte kleur de aandacht naar het midden van het lichaam trekt. Maak het jasje lang genoeg dat het zeker tot heuphoogte komt. Hoe korter het jasje hoe meer de focus naar boven verschuift en jouw figuurtype is juist mooier met ‘uitgestrekte’ bovenstuks die jouw bovenlichaam langer laten lijken.

drew

Drew-jas voor X- en 8-types

Jouw figuurtype vraagt om absolute taillefocus, dus maak jouw Drew-jasje met elastiek in de zoomboord. Een versie zonder is absoluut niet aan jou besteed! 

Gecombineerd met de Anna-rok krijg je een mooi vrouwelijk ensemble. Breng de aandacht nog meer naar je taille door de mouwen op te rollen. Bovendien zijn je polsen dan zichtbaar, wat je vrouwelijke vormen nog meer benadrukt. Kies geen te drukke stof zodat je je silhouet niet gaat overladen. Voor jouw figuurtype geldt: less is more!

Drew-jas voor I-types

Alles wat je meer vorm oplevert is welkom! Kies absoluut het Drew-jasje met elastiek in de zoomboord en combineer het met een broek met uitlopende pijpen of een A-lijn rok. Speel met kleuren en motieven om jouw silhouet zo interessant mogelijk te maken.

Voeg de nodige accessoires en extra accenten toe. Bijvoorbeeld: rol de mouwen op en laat de mouw van de blouse (in een andere kleur of met eenmotief) er van onder komen, draag een armband of opvallende oorringen.

drew