Conseil de style pour la Robe Willa

Willa is een ‘minimal’ rechte wikkeljurk tot onder de knie met raglanmouwen en een hoge ronde halsuitsnijding. Je kan met deze jurk alle kanten uit: je kan haar verkorten tot mini of verlengen tot midi of maxi. Ook de mouwlengtes kunnen aangepast worden. De aangesneden riem kan je in twee lengtes maken. De kortere versie, wordt enkel geknoopt op de rug, en vraagt minder stof. De langere versie wikkel je langs de rug om vooraan te strikken. Deze versie vraagt iets meer stof. In functie van je type geven we je graag wat stijladvies hoe je deze jurk best draagt. Ontdek hier hoe je deze jurk aanpast tot de perfecte jurk voor jouw lichaamstype

Willa voor X- en 8-types

‘Less is more’ en dit gaat zeker op voor jouw figuurtype. Je figuur is van nature mooi geproportioneerd en met je vrouwelijke rondingen heb je weinig extraatjes nodig. Hoe eenvoudiger de belijning, hoe beter de jurk je staat. Stugge stoffen zijn minder gepast voor deze jurk voor jou. Kies eerder voor een soepelvallende stof die je natuurlijke lichaamsvormen volgt en je taille accentueert. Met de eenvoudige snit en het wikkelprincipe is Willa de geknipte jurk voor jou. 

Willa voor V-types

De ideale jurk voor een V-type zorgt ervoor dat optisch gezien je schouders smaller en je heupen voller lijken. De raglanmouw van deze jurk zorgt voor een ‘verzachting’ van je bredere, hoekige schouders. Om je heupen voller te laten lijken kan je de rok wat laten uitwaaieren tot een A-lijn of er net voor kiezen om het net inkerend te maken zodat je een kokereffect krijg. 

Willa voor H-types

Zijn je schouders, je heupen en je taille ongeveer even breed dan draag je deze jurk best op knielengte. Zo trek je de aandacht naar je mooi slanke benen. Door de wikkelriem zal je ook extra je taille benadrukken, je creëert een breeklijn rond je middel waardoor je rechte figuur een mooie welving krijgt. 

Willa

Willa voor O-types

De ideale jurk voor het O-type is een recht model dat naar beneden toe iets versmalt aan de zijnaad. Zo verhul je je taille en leg je vooral het accent op je benen. Door de full focus op de taille is deze Willa jurk minder geschikt voor het O-type.

Willa voor A-types

Door het wikkeleffect breng je de aandacht naar de taille en dat is exact wat jouw figuur nodig heeft. Om voldoende tegengewicht te geven aan je in verhouding bredere heupen zorg je voor bredere schouders. Je kan bijvoorbeeld een wijdere halslijn maken dan voorzien. Je maakt op die manier een meer horizontale lijn ter hoogte van je schouders (ipv de zacht afgeronde halslijn) en creëert zo meer breedte. Kies voor een soepelvallende stof die mooi rond je heupen kan vallen. 

Willa voor I-types

Als I-type heb je een smaller en meer mannelijk figuur. Je schouders en heupen zijn even breed en daarom kan je deze jurk lekker strak insnoeren zodat je meer vrouwelijke rondingen creëert. Je lichaamsvorm kan best wel wat extra details gebruiken. Stoffen met een textuur, opvallendere kleuren of een motief zijn hier dus meer dan welkom. 

 

Overzicht Stijladvies

Willa