Style advice for the Violet dress

Deze losse Violet jurk met korte mouwen en een lengte tot net over de knie kan je op een makkelijke manier aanpassen aan jouw figuurtype.

 Violet voor O-types

Als O-figuurtype verhult je jurk best het breedste deel van je lichaam. De bedoeling is om het accent te leggen op de benen, schouders of het gezicht. De V-halsuitsnijding en de schouderstukjes aan de Violet-jurk zorgen daar perfect voor.

Bovendien is de rechte snit ideaal voor jouw figuur. Tip: maak de zijnaad naar beneden toe iets smaller om de perfecte snit voor jouw figuur te hebben.

Kies als kleur voor een mi-zware tot zware stof (gewicht) in een relatief donkere kleur. Draag de jurk zonder de riem. Zo leg je geen onnodige focus op de buikzone.

Violet voor H-types

Het evenwicht tussen schouders en heupen bij de H-types is perfect, alleen een taille ontbreekt. Het is dan ook de bedoeling de balans van je lichaam te behouden en een taille te creëren.

De schouderstukken van de Violet-jurk geven je het gewenste effect, namelijk de schouders optisch een klein beetje breder maken. Tip: laat de zoom van de rok een beetje uitlopen. De snit van deze jurk is perfect voor jouw figuur. De taille creëer je door op heuphoogte een riem of koord toe te voegen en de taille ermee in te snoeren. Zo maak je bovendien je bovenlichaam optisch langer. Deze combinatie is de manier om jouw figuur te optimaliseren.

Een V-halsuitsnijding staat je mooi want die maakt je hals en bovenlichaam langer.

Door de jurk tot knielengte te maken, krijgen je benen extra aandacht.

Je kan opteren voor een zware stof maar ook een soepele of stuggere stof kunnen. Geometrische en grafische prints zijn een ‘go’ voor jouw figuurtype.

Violet

Violet voor I- types

De I-types hebben niet veel rondingen en evenmin een taille. De schouderstukken van de jurk geven je bovenlichaam iets meer volume. Daardoor lijkt ook de taille wat slanker. Zo geef je je lichaam meer vorm.

Kies voor zwaardere stoffen die je lichaam meer structuur geven.

Violet voor A-types

Bij het A-silhouet zijn de heupen het breedste punt van het lichaam. De schouders zijn in verhouding smaller. De ideale jurk voor het A-type valt soepel over de heupen, loopt iets uit naar de zoom toe en maakt de schouders optisch breder. Zo is je figuur meer in balans.

De schouderstukken leggen het accent ter hoogte van de schouders. Tip: maak de V-halsuitsnijding wijd genoeg om de schouders optisch breder te laten lijken.

Het is een goed idee om je taille subtiel te accentueren. Dat doe je door een riempje te dragen dat je losjes aansnoert. Zorg voor een zachte overgang van boven- op onderlichaam.

Een redelijk zware stof die toch soepel valt is wat jouw figuur nodig heeft.

Je maakt je look helemaal af door opvallende oorringen te dragen. Zo gaat alle aandacht naar de bovenkant van het silhouet.

Violet6

Violet voor X-types

Vrouwen met een X-figuurtype zijn gezegend met een harmonieus figuur. Dat maakt het vinden van een geschikte jurk een pak eenvoudiger. Je lichaam is van nature mooi in balans.

Kies een jurk die je natuurlijke vormen en je smalle taille accentueert. De snit van de Violet-jurk is perfect. Snoer de jurk altijd in met het (fijne) riempje!

De V-halsuitsnijding staat jou heel mooi. Die accentueert de taille namelijk nog extra. Bovendien laat de V-hals het bovenlichaam en de hals langer lijken.

Violet voor 8-types

De 8-types moeten hun taille accentueren. Dat is namelijk het slankste deel van het figuur. Draag de jurk dus steeds met een riempje. De nadruk van je silhouet ligt op het bovenlichaam. De schouderstukjes zorgen voor een extra blikvanger.

Tip: laat het rokgedeelte van de jurk wat smaller toelopen naar de zoom toe.

Violet

Violet voor V-types

Als vrouw met het V-figuurtype ligt het zwaartepunt van je lichaam boven de taille. De schouders zijn breder dan de heupen.

De ideale jurk voor het V-type maakt de schouders optisch smaller en laat de heupen voller lijken.

Kies voor een diepe V-halsuitsnijding om de aandacht naar het midden van je bovenlichaam te brengen en weg van de bredere schouders. Dankzij de diepe, smalle V-halsuitsnijding lijkt je taille smaller. Laat vervolgens de rok voldoende uitlopen. Zo krijg je een mooi evenwicht met de bredere schouders.

 

Overzicht Stijladvies

Violet3