Style advice for the Victoria blouse

De hooggesloten victoriaanse tops doen volgende dingen:

  • Ze brengen de aandacht naar de hals
  • Ze vullen de hals op waardoor die korter lijkt
  • Ze verlengen het bovenlichaam
  • Ze accentueren de borsten

De Victoria-top is mooi bij types met een lange hals en absoluut te vermijden voor types met een korte hals of een dubbele kin.

De Victoria-top zal je bovenlichaam optisch verlengen. Ideaal als je een kort bovenlichaam hebt. Heb je een korte hals? Dan is deze top een no go. Indien je een lange hals hebt, combineer de Victoria-top dan met een rok of broek met hoge of regular taille. Je haalt anders de verticale proporties helemaal uit balans.

De hals heeft de absolute focus bij de Victoria-top. Zorg er dus voor dat je geen opvallende of afhangende oorbellen draagt en je haar opgestoken is of uit het gezicht.

Dames met een zware boezem vermijden best deze Victoria top. Die accentueert namelijk de boezem.

Victoria Blouse

A-types willen de Victoria-top absoluut in hun garderobe! De top accentueert dankzij de snit, de details en de rimpels het bovenlichaam.

De I-types kunnen extra details goed gebruiken om meer vorm aan hun lichaam te geven. De top is dus ideaal. Combineer met een lichtgekleurde (jeans)broek met uitlopende pijpen of een rok met een A-lijn.

De top is ook mooi voor H-types. Weliswaar als ze geen korte hals hebben. De details aan de top accentueren de bovenkant van je silhouet. Als je de top combineert met een broek met uitlopende of iets wijdere pijp of een A-lijn rokje krijg je een mooi uitgebalanceerd silhouet.

Voor de O-, V-, X- en 8-types is de Victoria niet meteen een match. Het is afhankelijk van de lengte van de hals en de grootte van de boezem. Wil je de top toch in je garderobe? Kies dan voor een donkere kleur. Die zal sowieso minder aandacht vragen. Een soepelvallende stof kan hardere vormen ‘afzwakken’ en een stuggere stof kan meer structuur geven op plaatsen waar dat nodig is.

 

Overzicht Stijladvies

Victoria8