Style advice for the Jutta skirt

De Jutta-rok is prachtig in alle lengtes: kniehoogte, midi of maxi. Ontdek hier dé tips hoe jouw figuurtype schittert in de Jutta-rok!

 

De Jutta-rok voor O-types

De Jutta-rok kan een zeer mooi model zijn voor O-types, op voorwaarde dat je ze op de juiste manier maakt. Het A-lijn model van de rok maakt de brede taille optisch smaller. We willen de focus van de taille weghalen dus maak de rok zonder de striklinten (die de aandacht net naar de taille brengen).

De beste combinatie is de rok in een subtiele print en een bovenstuk in een iets donkerdere tint. Het bovenstuk heeft een mooie halsuitsnijding die de focus naar het hals en het gezicht brengt. Door de subtiele print springt het smallere onderlichaam eerst in ’t oog en creëer je optisch een evenwicht in je silhouet. Toon je slanke enkels of onderbenen door de rok op knielengte of midi-lengte te maken. Klik hier om te ontdekken hoe je dat doet!

Kies voor een soepele stof die niet te dun is: viscose, crêpe, jersey, satijn.

 

De Jutta-rok voor H-types

De plooien en lichte A-lijn van de rok geven meer volume aan je rechte figuur. Het stropeffect met de striklinten legt te veel het accent op je taille. Laat dat dus achterwege. Geef extra aandacht aan je benen door de rok op kniehoogte te maken. Opteer voor een neutrale kleur of een stof met verticale of diagonale strepen. Ook geometrische vormen kunnen. We raden linnen, katoen (popeline), glanskatoen of wol aan. Ideale combi is de rok met een top met V-hals.

Jutta

De Jutta-rok voor X-types

Jouw lichaam is van nature mooi in balans. Je schouders en heupen zijn ongeveer even breed en je hebt een duidelijke taille. Kies daarom voor kledij die jouw natuurlijke vormen volgt en accentueer zoveel mogelijk de taille.

De A-lijn van de rok accentueert je taille nog meer. Combineer de rok met een bovenstuk met een mooie halsuitsnijding. Ga voor een stof die mooi je natuurlijke rondingen volgt en toch voldoende stevigheid biedt. Denk: linnen, crêpe, katoen…

 

De Jutta-rok voor I-types

Jouw figuurtype is zeer slank maar ontbreekt een taille en heeft een zeer recht figuur. De I-types willen optisch rondingen krijgen. Het stropeffect en de striklinten (of ruime steekzakken) doen dat goed, ze geven extra volume aan je rechte figuur. 

Toffe combi: de rok met de Josie boxy-top! Ook een top met boothals en horizontale strepen passen mooi bij de Jutta-rok. Zo lijken de schouders breder en de taille smaller.

Stofsoorten: katoen, linnen, glanskatoen, satijnen stoffen… Te dunne stofjes die geen structuur aan je lichaam geven zijn te vermijden.

Jutta

De Jutta-rok voor A-types

Jouw figuurtype heeft een stevig onderlichaam en een in verhouding smal bovenlichaam. Om balans te brengen in je figuur gaan we de aandacht naar het bovenlichaam brengen en het onderlichaam zo sober mogelijk houden.

De plooien van de rok verzachten het onderste deel van je lichaam. Kies daarom altijd voor een soepele stof die mooi losjes valt.

Kies voor de rok een donkere tint en combineer met een bovenstuk in een lichtere of opvallende kleur/print. Die combinatie brengt meer evenwicht in je silhouet. Het bovenstuk heeft best een mooie halsuitsnijding. Een boothals of extra details op schouderhoogte zoals pofmouwtjes staan je ook mooi.

Stofjes die goed zijn: wol, zijde, crêpe…

 

De Jutta-rok voor 8-types

De Jutta-rok is gemaakt voor de 8-types. De rok zet namelijk de taille extra in de verf. Combineer de rok met een top met een mooie halslijn, een V-hals, ronde halsuitsnijding of gedrapeerde halslijn. Oversized tops zijn een no-go.

Kies voor soepele stoffen die mooi losjes vallen: crêpe, zijde, satijn, fijne breisels…

De stof moet je rondingen volgen. Goed voor jouw figuurtype zijn subtiele printjes, romantische & ronde dessins, aquarel of bloemenmotiefjes. Pas de grootte van de motieven aan jouw lichaamsgrootte aan. Hoe groter je bent, hoe groter het motief mag zijn.

Jutta

De Jutta-rok voor V-types

V-types hebben vrij brede schouders in vergelijking met het onderlichaam. Jouw figuurtype wil de schouders optisch versmallen. Haal de aandacht weg van de schouders en breng de focus naar het onderlichaam. De uitlopende vorm van de Jutta-rok doet dat perfect! Bovendien geven de striklinten, zakken en het stropeffect extra volume aan je heupen.

Probeer de taille niet te veel te accentueren. Kies een stof met een lichte textuur of die iets grover geweven is: linnen, ruwe zijde, stof met een keperbinding…

Maak de rok in een stof met rechte, grafische of geometrische motieven. Denk aan strepen in verschillende breedtes, abstracte motieven, Azteekse patronen, visgraat, pied de poule… Het allermooiste staat het V-type met een streepjesmotief.

Vermijd te drukke, gekleurde dessins. Die doen namelijk afbreuk aan de rechte figuurlijnen.

Tip: breng je lichaam mooi in evenwicht door een lichte of opvallende kleur te kiezen voor de rok en te combineren met een bovenstuk in een meer donkere kleur. Het bovenstuk steek je dan enkel vooraan een beetje in de rok. De rest valt soepel over de rok, wat de taille weer subtiel accentueert en een mooie overgang geeft tussen boven- en onderlichaam.

Jouw slanke benen mogen gezien worden dus maak de rok niet te lang.

Jutta