Style advice for the Faye-dress

Faye-jurk voor O-types

De O-types willen zoveel mogelijk verticale lijnen creëren en de aandacht wegnemen van de middenzone. Het accent op de taille van de Faye-jurk is dus niet ideaal voor de O-types. Goede jurken voor de O-types zijn: de Gusta-, Rosalie of Trish-jurk.

Tip: kies voor je jurk de juiste lengte: knielengte. Zo trek je de aandacht naar je mooie benen.

Faye-jurk voor H-types

De schouders en heupen zijn ongeveer even breed bij de H-types. Een duidelijke taille is het enige dat ontbreekt. Je figuur is natuurlijk goed in balans.

De Faye-jurk behoudt die balans dankzij de details van de kleppen, de ¾-mouw met omslag en de wijde cirkelrok. Je figuur krijgt zelfs meer vorm en je wekt de illusie van een fijne taille!

Je kan de jurk een beetje inkorten als je de focus naar je benen wilt brengen. Bekijk hier hoe je gemakkelijk de lengte van de jurk kan aanpassen. 

Faye-jurk voor I-types

De I-types hebben een zeer slank figuur maar missen een taille. De Faye-jurk is dus een topjurk voor jullie!

Deze jurk heeft alles om jouw smalle, rechte figuur meer volume te geven: de klep aan de bovenkant, de plooien, de ¾-mouw met omslag, de zwierige cirkelrok… Weg rechte lijn!

Deze minimalistische jurk is heel mooi in een effen stof, maar voor jouw figuur mag een extra touch dus een stofje met een motief kan ook.

faye

Faye-jurk voor A-types

Bij het A-silhouet vormen de heupen het breedste punt van het lichaam en de schouders zijn in verhouding wat smaller. De uitdaging is om je bovenlichaam voldoende accenten te geven om een mooi evenwicht te krijgen met je (bredere) onderlichaam. Welkom, Faye-jurk!

De horizontale lijn die de klep maakt op borsthoogte zorgt voor een verbredend effect. Ook de ¾-mouw met omslag draagt daartoe bij en zal tegelijkertijd de aandacht naar de taille brengen.

De zwierige rok verdoezelt (eventuele) brede heupen, dus dat is goed meegenomen!

Zorg er altijd voor dat je taille de nodige aandacht krijgt. Tip: draag een riem om de taille extra te accentueren.

Kies voor een vloeiende, soepelvallende stof.

Faye-jurk voor X-types

Je schouders en heupen zijn ongeveer even breed en je hebt een duidelijke taille. Je lichaam is van nature mooi in balans.

De mooiste kledingstukken volgen jouw natuurlijke vormen en accentueren je taille. Je kan dus perfect een riempje toevoegen aan de jurk om nog meer aandacht aan je taille te geven.

Kies voor een soepelvallende stof.

faye

Faye-jurk voor 8-types

Je schouders en heupen zijn ongeveer even breed en je hebt een duidelijke taille. Je lichaam is van nature mooi in balans.

De taille wordt bij de Faye-jurk voldoende geaccentueerd, maar de jurk is bovenaan te gesloten. Bovendien is de volumineuze rok niet ideaal voor jouw figuur. Oplossing? Maak de jurk wat korter en kies voor een heel soepelvallende stof. Zet de bovenste knoopjes open om wat meer décolleté te krijgen.

Faye-jurk voor V-types

Het zwaartepunt van de V-types zit boven de taille. Dat wil zeggen dat je schouders het breedste punt van je lichaam zijn of dat je zwaardere borsten hebt. Onder de taille ben je smaller, je hebt smalle heupen. Om je silhouet in balans te brengen, voeg je best wat extra volume toe aan het onderlichaam (zonder het te zwaar te overladen) en verzacht je de schouders.

De zwierige cirkelrok geeft het nodige volume aan het onderlichaam. De sobere, minimalistische halslijn is goed want zo krijgt je bovenlichaam minder aandacht.

De horizontale lijn die de klep maakt zorgt voor een te brede lijn aan je bovenlichaam om echt perfect te zijn. Laat de klep achterwege om de bovenkant van de jurk minder zwaar te maken.

Pattern Faye