Style advice for the Billie trousers

Billie-broek voor O-types

Doordat het zwaartepunt van het lichaam bij O-types rond het middel zit, is het belangrijk om de aandacht daarvan af te leiden. Dat doe je door andere plaatsen te accentueren zoals het gezicht, de schouders, de benen, de polsen…

Broeken met een rechte pijp staan je het mooist. Tip: verbreed de broekspijpen een beetje naar onderen toe. Zo creëer je een mooi evenwicht met de zwaardere middenzone van het lichaam.

Combineer de broek met de juiste bovenstuks, bijvoorbeeld: een topje of blousje dat los over de broek valt. Steek de top zeker niet in de broek! Je wilt zoveel mogelijk lengte creëren. Kies daarom voor dezelfde kleuren voor je boven- en onderstuk.

Leuke combineertip: draag een cardigan of vest op je Billie-broek en laat die openhangen. Je kan de cardigan of het vestje in een donkere kleur maken en je blouse of topje in een opvallende kleur. De zijkanten van het lichaam worden ‘donker’ gemaakt en rechter. Zo wordt de aandacht naar binnen getrokken. Ofwel, je oogt slanker.

Leg de focus op je schouders en gezicht dankzij opvallende oorbellen, een halsketting of een ander opvallend detail op schouderhoogte. Een top met opgestroopte mouwen, opgerolde mouwzomen of ¾-mouwen legt het accent op je polsen. Je kan dat nog versterken door een armband te dragen.

Een herkenbaar pasvormprobleem: als je een rondere buik hebt, zit de broek aan de voorkant soms te laag en te krap, maar aan de achterkant past ze wel goed. Reden? Te weinig lengte en breedte in het voorpand. Ontdek hier hoe je dat oplost.

billie

Billie-broek voor H-types

H-types hebben een mooi evenwicht tussen de schouders en de heupen, maar ontbreken een taille. De bedoeling is om de balans van je figuur te behouden.

De naar onderen toe versmallende broekspijpen geven meer volume ter hoogte van de heupen. En dat is goed nieuws voor jouw figuurtype. Alternatief: de broekspijpen onderaan net wijder maken. Zo verkrijg je een recht model, wat jou ook mooi staat.

Maak de tailleband niet te strak; laat hem mooi aansluiten.

Een voorkomend pasvormprobleem bij H-types is dat er aan het zitvlak teveel stof zit. Ontdek hier hoe je dat oplost.

Creëer zoveel mogelijk een mooie V-vorm aan het bovenlichaam. Dat kan door een top met V-hals te dragen.

Je wilt de aandacht naar de bovenkant van je silhouet brengen. Doe dat door te spelen met kleuren. Zo kan je de broek in een donkere kleur maken en combineren met een bovenstuk in een lichtere kleur. Dankzij die breeklijn creëer je meer vorm in je silhouet.

Je kan kiezen voor stuggere stoffen die meer structuur geven aan je onderlichaam. Verticale, diagonale patronen of grafische prints - zoals ruitjes - zijn ideaal voor jou.

Billie-broek voor I- types

Met jouw slanke, rechte figuur is de snit van de Billie-broek een voltreffer. Door de smallere broekspijpen en de zakken in de zijnaad creëer je extra volume en ronding ter hoogte van de heupen. Net wat jouw figuur nodig heeft.

Maak de broek in een (opvallend) design of een sprekende kleur en combineer met een leuke top met details ter hoogte van de borst. Zo krijg je een mooi evenwicht in je silhouet. Speel met prints en kleuren. Alles wat jouw silhouet volume geeft, is goed.

Stugge en soepelvallende stoffen zijn een go. Vermijd te dunne stoffen, je wilt een stof die structuur heeft en geeft aan jouw lichaam. Spelen met motieven kan ook: bijvoorbeeld door een (bloemen)print voor de broek te combineren met een top met horizontale strepen.

Je bovenstuk mag zeker nog extra volume bevatten – denk: pofmouwen, een boothals. Die details verbreden je schouders, waardoor je taille smaller lijkt.

billie

Billie-broek voor A-types

Bij het A-silhouet zijn de heupen het breedste punt van het lichaam en de schouders zijn in verhouding smaller.De uitdaging is om je schouders breder te laten lijken zodat ze meer in balans met de heupen zijn. Verleg het accent daarom naar de bovenkant van je lichaam.

De standaardsnit van de Billie-broek legt teveel aandacht op je heupen. Verbreed daarom de broekspijpen en maak de broek in een donkere kleur. Een stof met veel motieven of prints is een no go. Maak de Billie-broek in een sobere kleur en combineer met een bovenstuk in een lichte of opvallende kleur, eventueel met een print. Tip: werk met laagjes voor je bovenlichaam om de juiste balans in je silhouet te brengen.

Je kan de Billie-broek ook maken in een stof met fijne verticale strepen. De verticale lijnen hebben een verlengend, en dus verslankend, effect.

Combineer de broek met een bovenstuk die een horizontale lijn creëert ter hoogte van de schouders/borst, zoals tops met een boothals of een top met (letterlijk) horizontale lijnen. Extra details die de schouders optisch verbreden: kapmouwen, schoudervullingen, brede kragen… Ze vormen een mooi tegenwicht voor de zwaardere heupen.

Billie-broek voor X-types

Je schouders en heupen zijn ongeveer even breed en je hebt een duidelijke taille. Je lichaam is van nature mooi in balans. Kies daarom voor eenvoudige kledingmodellen die jouw natuurlijke vormen volgen.

Broeken met een rechte of een licht uitlopende pijp staan je het mooist. Verbreed de broekspijpen om een betere snit te bekomen voor jouw figuur en combineer met een top met een mooie halsuitsnijding.

Less is more! Ook wat accessoires betreft.

billie

Billie-broek voor 8-types

Je schouders zijn iets smaller of even breed dan de heupen en je hebt een fijne taille. Het breedste deel van de heupen zit hoger dan bij het X-type.

Broeken met een rechte pijp staan je mooi, dus je kan de zoomwijdte van de broek een beetje verbreden. Maak de broek niet te wijd, want je wilt extra lengte geven aan de benen.

Wil je een print voor de Billie-broek, kies dan een subtiele print. Combineer de broek met een top met een mooie halslijn. Een V-hals is perfect voor jouw figuur. Je rekt het kortere bovenlichaam zo uit. Vermijd oversized tops.

Heb je ronde billen dan kan je het gevoel hebben dat de broek achteraan niet hoog genoeg komt. Maak de kruislengte in het rugpand langer om dat op te lossen. Ontdek hier hoe je dit aanpast.

Billie-broek voor V-types

De V-types zijn gekenmerkt door brede(re) schouders. De missie? Je schouders optisch versmallen en de aandacht naar je onderlichaam brengen.

De snit van de Billie-broek geeft je extra volume rond de heupen. Maak de broek in een stof met een design (denk: ruiten), een lichte of opvallende kleur. En kies een stof die voldoende stug is. Je geeft op die manier meer vorm aan je onderlichaam. Combineer met een bovenstuk in een soepelvallende stof met een donkerdere of soberdere kleur.

Opteer voor verschillende fijne laagjes i.p.v. bijvoorbeeld 1 dikke, zware trui. Absoluut te vermijden is de bolero of te korte giletje en vestjes. Ze zorgen namelijk voor nog meer volume op je zwaarste gedeelte: de schouders. Laat het bovenstuk eindigen op heuphoogte of net onder het zitvlak.

Maak je bovenstuk in een donkere kleur om zo weinig mogelijk aandacht naar het bovenlichaam te brengen.

Pattern Billie