Stilempfehlung für den Rock Maddie

De Maddie-rok is een beeldige rok. Het is wel belangrijk dat je de rok op de juiste lengte maakt, afhankelijk van jouw grootte, vorm van je benen en jouw figuurtype. Ontdek hier hoe je dat het beste doet.

Checklist lengte

 • Ben je kleiner dan 165 cm?
  Kies voor een recht model tot kniehoogte (vlak boven, op of onder de knie). Laat overbodige details achterwege. De eenvoudige snit van de Maddie-rok is perfect voor jou! De lengteribbels in de stof (ribfluweel) en de split in de rug zorgen bovendien voor verticale lijnen die je langer laten lijken. Win-win!
 • Heb je een gemiddelde lichaamslengte?
  Dan is elke lengte van de Maddie-rok goed voor jou.
 • Ben je groter dan 172 cm?
  De Maddie-rok in maxiformaat staat je zeer goed. Vermijd een korte versie van de Maddie-rok. Maxi is more voor jou!

Checklist lichaamsbouw en -gewicht

 • Ben je klein en fijn?
  Kies dan voor een roklengte die boven de knie blijft.
 • Ben je volslank?
  Maak de rok dan langer. Rokken die boven de knie eindigen, laten je zwaarder lijken. 
  Het ribfluweel en de split in de rug zorgen bovendien voor verticale lijnen die je slanker laten lijken.

Vorm van je benen

Alle aandacht gaat naar de plaats waar de rok eindigt. Heb je zware kuiten of onderbenen, laat de zoom van de rok dan voorbij of boven het zwaarste deel van de kuiten eindigen, maar niet op het zwaarste deel.

Maddie rok

De Maddie-rok voor O-types

Lieve O-types, denk eraan, jullie willen zoveel mogelijk verticale lijnen creëren en de aandacht afleiden van de middenzone van je lichaam.

De rechte (of lichte A-lijn vorm) van de Maddie-rok is ideaal voor de O-types. Het is wel belangrijk dat je de juiste lengte kiest. Jij wilt je mooie, slanke onderbenen en enkels showen dus maak de rok niet te lang. Een knierok of halverwege het scheenbeen is de perfecte lengte voor jouw figuurtype.

Om die begeerde verticale lijnen te bekomen, maak je de rok en het bovenstuk in dezelfde kleur. Dat werkt namelijk verlengend. Grote contrasten werken verkleinend dus vermijd dat.

Kies als bovenstuk voor een V-halsuitsnijding of draag een opvallend juweel. De aandacht mag zeker naar je schouders en gezicht gaan dus opvallende oorbellen, een grote halsketting of een opvallend detail (denk strik op de schouders) zijn een GO! Hooggesloten tops en blouses zijn uit den boze.

Extra tip: een top met opgestroopte mouwen, opgerolde mouwzomen of ¾-mouwen accentueert je polsen. Je kan dat nog versterken door een armband te dragen.

 

De Maddie-rok voor H-types

De schouders en heupen van H-types zijn ongeveer even breed. Een duidelijke taille is het enige dat ontbreekt. Je figuur is van nature wel mooi in balans. Hou dat zo! Concreet: voeg je volume toe aan je bovenlichaam, doe dan hetzelfde voor je onderlichaam.

De lichte A-lijnvorm van de Maddie-rok is ideaal voor jou want die zacht uitlopende lijn zal je taille optisch smaller laten lijken. Tip: versterk dat effect door de rok te combineren met een bovenstuk dat je schouders rechter, en dus breder, maakt.

Kies een lengte waarbij de aandacht naar de benen gaat. Klik hier om te weten te komen hoe je de lengte vlot kan aanpassen.

Je kan de Maddie-rok combineren met een bovenstuk met een V-hals, zo creëer je zoveel mogelijk die V-vorm over je figuur.

Combineer de rok met een top in een contrasterende kleur. Door het contrast creëer je een breeklijn op je middel. Zo krijgt je rechte figuur optisch meer vorm en het versmalt je taille. Let er wel op dat je rok de donkerste kleur heeft.

sewing pattern Maddie skirt

De Maddie-rok voor I-types

Het slanke, rechte figuur van een I-type mist wat vorm. De zachte A-lijnvorm brengt wat meer volume in je figuur. Bovendien is de plooi op de rok een echte surplus voor jouw figuurtype.

Combineer met bovenstuks in verschillende kleuren, prints, motieven, texturen. Kies voor het bovenstuk een top die extra volume boven de borsten geeft (bijvoorbeeld: pofmouwen, een boothals, top met horizontale strepen). Door je schouders optisch te verbreden lijkt je taille namelijk smaller.

 

De Maddie-rok voor A-types

Bij het A-silhouet zijn de heupen het breedste punt van het lichaam en de schouders zijn in verhouding smaller. De uitdaging is om je schouders breder te laten lijken zodat ze meer in balans met de heupen zijn. Verleg het accent daarom naar de bovenkant van je lichaam. Probeer de heupen optisch te versmallen. Zo komt er een perfect evenwicht in je silhouet.

De A-lijn van de Maddie-rok staat jouw figuurtype goed. Hou wel rekening met de volgende tips:

 • Creëer lengtelijnen aan het onderlichaam. Kies daarom voor het ribfluweel maar in een stof die niet te dik is of een stof met verticale strepen.
 • Creëer breedtelijnen aan het bovenlichaam. Zo breng je jouw figuur terug in balans. Mogelijke opties: boothals, top met horizontale strepen, pofmouwen, kapmouwen. Een extra detail, zoals een strik, aan de schouders kan ook.
 • Voorzie voldoende laagjes aan het bovenlichaam: top, een grof gebreide cardigan en accessoires.

Kies voor een vrij donkere kleur voor de rok en een lichtere kleur voor het bovenstuk. Denk eraan: je wilt zo weinig mogelijk aandacht naar je onderlichaam brengen dus hou de onderkant van je look zo sober mogelijk en leg alle details op de bovenkant.

Tip: maak het bovenstuk niet te lang, het moet boven het zwaarste gedeelte van je heupen eindigen.

sewing pattern Maddie skirt

De Maddie-rok voor X-types

Je schouders en heupen zijn ongeveer even breed en je hebt een duidelijke taille. Je lichaam is van nature mooi in balans.

De licht uitlopende snit van de Maddie-rok is geschikt voor jouw figuurtype, want je bent het mooist met eenvoudige modellen die jouw natuurlijke vormen volgen.
Kies wel voor een stof die voldoende soepel is, zo accentueer je nog meer je natuurlijke rondingen.
Ideale combinatie: de Maddie-rok met een top met een mooie halsuitsnijding.

Less is more! Ook wat accessoires betreft.

De Maddie-rok voor 8-types

Je schouders zijn iets smaller of even breed als de heupen en je hebt een fijne taille. Het breedste deel van de heupen zit hoger dan bij het X-type. Daarom is het belangrijk om balans te brengen/houden tussen de schouders en de heupen en je taille te accentueren.

De zacht uitlopende vorm van de rok is minder geschikt voor jouw figuurtype. Rokken die inkeren (i.p.v. uitlopen) staan jou het best, zoals de Pina-rok. Combineer de Maddie-rok met een top met een opvallende halslijn, een V-hals is perfect. Daarmee rek je het bovenlichaam uit. Oversized tops zijn een no go.

Tip: kies voor een soepele stof die mooi je natuurlijke vormen volgt, bijvoorbeeld een crêpe-stof.

De Maddie-rok voor V-types

De V-types kenmerken zich door schouders die zwaarder zijn dan de heupen. Je missie? Een mooi evenwicht creëren in je figuur door het accent op je onderlichaam te leggen. Zo lijken je schouders smaller.

De Maddie-rok is dus een absoluut toppertje voor jouw figuurtype. De uitlopende vorm staat jou prachtig. Maak de rok in een opvallende of lichte kleur en combineer met een bovenstuk in een soberdere of donkere keur. Op die manier breng je, dankzij het kleurgebruik, evenwicht in je silhouet.

De stof voor de rok mag textuur hebben en wat dikker of stugger zijn. Tip: combineer met een top in een soepelvallende stof. Daarmee breng je weer meer evenwicht in je silhouet.

Opteer voor meerdere dunne laagjes i.p.v. bijvoorbeeld 1 dikke trui. Een bolero of te korte bovenstuks zijn ook uit den boze. Ze brengen namelijk teveel aandacht op je bovenlichaam.

sewing pattern Maddie skirt