Stilempfehlung für den Riva-Overall

Weet je niet wat aan te doen? Dan is een jumpsuit altijd leuk! Op voorwaarde dat die goed past natuurlijk. Een jumpsuit mag nergens te strak zitten of tegentrekken. De bovenkant van de jumpsuit moet een klein beetje bloezen.

Riva voor O-types

De gevarenzone van het O-type is de buik. Maak het bovenstuk van de jumpsuit daarom lang genoeg. De buik valt minder op dankzij het bloes-effect.

Hoe dieper de V-hals, des te smaller het bovenlichaam.

Rechte broekspijpen of broekspijpen die versmallen naar onder toe staan je perfect. Vermijd te wijde pijpen. Je moet immers lengtelijnen creëren.

Een stof met verticale strepen kan ook voor een verlengend effect zorgen. Kies een soepelvallende stof met voldoende gewicht en vermijd te stugge stoffen. Opteer voor een vrij donkere kleur.

Riva voor H-types

Er is een mooi evenwicht tussen schouders en heupen, alleen een taille ontbreekt. Je figuur is in balans, dus is het de bedoeling deze balans te behouden.

De V-halsuitsnijding staat je mooi. Het maakt je hals en bovenlichaam langer. De V-vorm trekt de blik richting het centrum van het lichaam. Wat interessant is voor jouw rechte figuur. Je creërt namelijk optisch meer taille.

Kies voor een zware stof. Je kan de jurk ook in een soepelvallende of iets stuggere stof maken.

Als je een stof met print kiest, ga dan voor geometrische of grafische prints.

Foto Riva4

Riva voor I- types

I-types hebben nauwelijks rondingen, noch een taille.

De aangesneden mouwen geven extra volume. De V-halsuitsnijding staat je mooi. Het maakt je hals en bovenlichaam langer. De V-vorm trekt de blik richting het centrum van het lichaam. Wat interessant is voor jouw rechte figuur. Ook het elastiek in de taille en uitlopende broekspijpen geven meer vorm aan je figuur.

Kies voor stoffen die je meer structuur geven. Een print of felle kleur maken je silhouet interessanter. Vermijd wel te donkere stoffen.

Riva voor A-types

Bij het A-silhouet zijn de heupen het breedste punt van het lichaam en de schouders zijn in verhouding smaller. De broek van de jumpsuit valt soepel over de heupen en loopt iets uit naar de zoom toe. De focus moet op het bovenlichaam liggen. Het onderlichaam wordt best zo sober mogelijk gehouden.

Voor jouw figuur is het belangrijk om de taille subtiel te accentueren. Het elastiek in de taille zorgt daarvoor. Bovendien trekt de V-vorm van de halsuitsnijding ook de aandacht richting het centrum van je lichaam.

Een vrij zware stof die soepel kan doorvallen is ideaal voor jouw figuur. Een stof met verticale strepen scheppen lengtelijnen ter hoogte van de zwaardere billen. Die zorgen voor een verlengend en dus versmallend effect.

Maak de look helemaal af met oorringen. Zo trek je nog meer de aandacht naar de bovenkant van je silhouet.

Foto Riva3

Riva voor X- en 8-types

Als vrouw met een X-/8-figuurtype heb je weinig moeilijkheden om geschikte kledij te vinden voor jouw figuur. Je lichaam is perfect in verhouding: je schouders en heupen zijn ongeveer even breed en je hebt een duidelijke taille.

De Riva jumpsuit heeft door zijn V-hals, elastiek in de taille en de rechte broekspijpen alles om jouw figuur in de kijker te zetten. De V-halsuitsnijding staat jou heel mooi. Die geeft de taille extra aandacht en laat het bovenlichaam en de hals een beetje langer lijken.

Kies een soepelvallende stof die voldoende gewicht heeft en vermijd (te) stugge stoffen.

Riva voor V-types

Als vrouw met een V-figuur heb je een hoge balans, dat betekent dat het zwaartepunt boven je taille zit. De schouders zijn breder dan de heupen.

De aangesneden mouwen ‘verzachten’ je schouderlijn.

Plaats de naad die het boven- van het onderstuk van de jumpsuit scheidt best wat lager zodat het bovenlichaam wat uitgerokken wordt en dus minder ‘zwaar’ lijkt.

Neem de V-halsuitsnijding diep genoeg om de aandacht naar het midden van je bovenlichaam te brengen. De diepe, smalle V-halsuitsnijding zal de taille optisch smaller doen lijken.

Creëer een mooi evenwicht met de bredere schouders door te kiezen voor broekspijpen die voldoende uitlopen.

 

Overzicht Stijladvies

Foto Riva6