Stilempfehlung für das Kleid Rosalie

Stijladvies voor de Rosalie-jurk

Deze trendy jurk is een genot in de zomer. Het is een fris jurkje met een losse snit en leuke volants aan de mouwen. Wil je het jurkje toch liever iets minder los? Dan kies je een maatje kleiner. Ook de lengte is eenvoudig aanpasbaar. Wat het beste past bij jouw figuurtype?Ontdek het hier.
 

De Rosalie-jurk voor O-types

Denk eraan dat jouw figuur baat heeft bij zoveel mogelijk (optisch) verticale lijnen. De O-types willen ook geen aandacht op het midden van het lichaam vestigen. De Rosalie-jurk valt heerlijk losjes, en dat ook over de middelste zone van je lichaam. De V-hals trekt de aandacht naar het gezicht (en dus weg van je gevarenzone: de buik). Bovendien zijn de volants echte aandachtstrekkers, het ideale afleidingsmanoeuvre!

Maak de Rosalie-jurk tot net boven of net onder de knie. Opteer voor een soepele stof. Als print zijn verticale strepen over de lengte van de jurk ideaal. Horizontale lijnen, enkel op het bovenste gedeelte, geven extra structuur aan je schouderlijn.
 

De Rosalie-jurk voor H-types

H-types hebben ongeveer even brede schouders als heupen. Een duidelijke taille is het enige dat ontbreekt. Je figuur is mooi in balans. Belangrijk dus om die balans te behouden. Concreet: voeg je extra accenten of volume toe aan de bovenkant, dan doe je dat ook aan de onderkant.

De speelse Rosalie-jurk verdoezelt perfect het feit dat je geen taille hebt. De jurk, met de mooie V-hals, trekt alle aandacht naar de bovenkant van je silhouet.

Om het evenwicht in je silhouet te behouden, kan je de volants weglaten, zachter maken of compenseren door de rok iets meer te laten uitlopen. De jurk is mooi in een effen stof met een neutrale kleur. Wil je toch iets extra? Kies dan voor een stofje met een structuur, geometrische motieven of strepen.

Rosalie

De Rosalie-jurk voor I-types

Jouw figuurtype is zeer slank maar ontbreekt een taille en heeft een zeer recht figuur. Alles wat vorm brengt aan je lichaam is goed! Verwelkom de Rosalie-jurk dus met open armen want alle leuke details geven vorm aan je lichaam. De rimpeltjes, de volants aan de mouwen, de V-hals: ze geven allemaal meer volume aan jouw figuur.

De Rosalie-jurk is zeer mooi in een zachte witte stof voor een romantische look. Maar ook in een zeer sprekende kleur komt de jurk goed tot z’n recht.
 

De Rosalie-jurk voor A-types

Jouw figuurtype heeft een stevig onderlichaam en een in verhouding smal bovenlichaam. Om balans te brengen in je figuur gaan we de aandacht naar het bovenlichaam brengen en weg van het onderlichaam. De rimpeltjes, volants aan de mouwen en de V-hals geven veel volume aan de bovenkant van je silhouet. Het compenseert voor het gebrek aan een taille in deze jurk. De details aan de bovenkant brengen jouw figuur mooi in balans.

De ideale match voor jouw figuurtype zijn kledingstukken die jouw taille subtiel accentueren: Joanne-jurk, Taylor-jurk, Vienna-jurk, Rosie-jurk, Susan-jurk (ingesnoerd met een riem), Dixie-rok, Jutta-rok, Willa-jurk, Bertha-broek + Wallys-blouse.

Rosalie

De Rosalie-jurk voor X- en 8-types

Het lichaam van de X- en 8-types is van nature mooi in balans. De schouders en heupen zijn ongeveer even breed en er is een duidelijke taille. Kies daarom voor kledij die je natuurlijke vormen volgt en accentueer zoveel mogelijk de taille. Dat laatste doet de Rosalie-jurk niet. De mooie V-hals en accenten bovenaan de jurk geven veel aandacht aan de bovenkant van je silhouet maar de taille en jouw natuurlijke vormen zijn volledig verborgen. Anderestukken die jouw figuurtype fantastisch staan, zijn: Joanne-jurk, Trish-jurk, Wallys-blouse, Jutta-rok, Dixie-rok, Kamille-jurk, Vienna-jurk, Taylor-jurk, Julia-kimono.
 

De Rosalie-jurk voor de V-types

Het zwaartepunt van de V-types zit boven de taille. V-types hebben vrij brede schouders of een stevige boezem, je onderlichaam is dan weer smaller. Jouw figuurtype wil de schouders optisch verzachten. Breng meer balans in je silhouet door de aandacht weg te halen van de schouders en naar het onderlichaam te brengen. 

De mooie V-hals en rechte snit van de Rosalie-jurk staan je goed. Bovendien verzachten de aangesneden mouwen je schouderlijn. De volants geven te veel aandacht aan je bovenlichaam dus laat die achterwege. De horizontale naad legt het zwaartepunt ook iets te hoog.Ideale kledingstukken voor jouw figuurtype: Mira-jurk, Trish-jurk, Violet-jurk, Jutta-rok, Pola-jurk, Riva-jumpsuit…

Rosalie