Stilempfehlung für das Kleid „Kamille"

Op en top vrouwelijk met Kamille

Het zwarte jurkje in fluweel & roze? Dat is Kamille! Een absolute must-have in je garderobe dus. De jurk is altijd stijlvol: heerlijk feestelijk of praktisch chic. Laat jullie vrouwelijkheid zegevieren en ontdek hoe jouw figuur in deze prachtige jurk kan knallen!

Stijladvies voor X- types

De Kamille-jurk is een absolute topper voor jou. Want voor het X-type is het belangrijk de taille te accentueren. De aansluitende snit, de V-halsuitsnijding - die bijna letterlijk naar de taille wijst - en het op taillehoogte knoopdetail zorgen daar perfect voor!

Extra tip: gebruik geen te dunne tricot want die accentueert eventuele oneffenheden doordat het teveel aan je lichaam plakt.

Stijladvies voor 8- types

Heb jij een 8-silhouet dan heb je een taille waar iedereen jaloers op is. Accentueer die dan ook! Doordat jouw zwaartepunt onder de taille zit, leg je best de nadruk op je bovenlichaam om zo jouw figuur terug in balans te brengen. De Kamille-jurk doet dat perfect. De relatief aansluitende snit, V-halsuitsnijding en het knoopdetail trekken de aandacht volledig naar de taille. De plooitjes zorgen voor voldoende details aan het bovenlichaam.

Extra tip: gebruik geen te dunne tricot want die accentueert eventuele oneffenheden doordat het teveel aan je lichaam plakt.

Kamille

Stijladvies voor V- types

De V-silhouetten hebben een hoge balans, dat betekent dat het zwaartepunt van je lichaam boven je taille zit. Je schouders zijn dus breder dan je heupen. De ideale jurk voor het V-silhouet moet optisch de schouders smaller en de heupen volumineuzer maken.

De V-hals leidt de aandacht goed naar het midden van je bovenlichaam en de taille, en vooral weg van je bredere schouders. Je bovenlichaam wordt onderverdeeld in kleinere stukken door de V-vorm van de halslijn. De plooien zorgen voor een blikvanger op de juiste plaats.

Stijladvies voor H- types

Heb je een recht figuur dan is het voor jou belangrijk om optisch een taille of meer vorm te creëren. De V-halsuitsnijding leidt de blik richting het centrum van je lichaam. Door het knoopdetail en de plooitjes is er beweging in het silhouet en dat is net wat jouw figuur nodig heeft. 

Extra tip: je kan ook een stof met print kiezen.

Stijladvies voor O- types

Jouw type wil geen aandacht naar het middel, want daar zit al het meeste volume. Verleg het accent naar je mooie benen, hals of decolleté. Je benen mogen gezien worden dus maak de jurk tot kniehoogte, net boven het slankste deel van je benen. Jouw figuurtype vraagt een rechtere snit. Maak de jurk daarom minder aansluitend door de nepen/coupenaden in de rug weg te laten of de patroondelen wat rechter te maken ter hoogte van de zijnaad.

Extra tips: kies voor een effen, donkere, niet opvallende stof en combineer de jurk met opvallende oorringen. Zo trek je de aandacht naar het bovenste deel van je lichaam.

Kamille

Stijladvies voor A- types

Ben jij een vrouw met het A-silhouet? Dan zijn je heupen breder dan je schouders en heb je in verhouding met je onderlichaam, eerder een tenger bovenlichaam. Door de snit en het knoopdetail ter hoogte van de taille stuur je de aandacht naar je taille, een absolute must voor jouw figuur.

De V-halsuitsnijding en de plooitjes zorgen voor extra accenten op het bovenlichaam. Die leiden de aandacht weg van je heupen en bovenbenen en brengen je lichaam mooi in balans.

Extra tip: maak de zoom van de rok eventueel nog iets wijder om meer een A-lijn effect in je rok te krijgen. 

Stijladvies voor I- types

De Kamille-jurk is dé jurk om jouw rechte figuur een beetje meer vorm te geven. Het knoopdetail ter hoogte van de taille en de V-halsuitsnijding trekken alle aandacht naar het centrum van je lichaam. Zwierige, soepele stoffen en stofjes met prints dragen daar ook toe bij. 

 

Overzicht Stijladvies

Kamille