Stilempfehlung für das Kleid Emilia

De Emilia-jurk voor X-types

Wat een topjurk voor jouw figuurtype! De snit van de Emilia-jurk is perfect voor de X-types op voorwaarde dat je voor de versie met de tunnel en riem gaat zodat je de taille mooi kan insnoeren en ze zo nog extra accentueert. De Emilia-jurk volgt bovendien jouw natuurlijke vormen en geeft de nodige schwung aan je onderlichaam.

Tip: kies voor een effen kleur of een subtiel printje. De stof moet de nodige stevigheid hebben en toch mooi soepel vallen.

De Emilia-jurk voor 8-types

Ook voor de 8-types is de Emilia-jurk met tunnel en riem er eentje om te maken. De snit volgt jouw natuurlijke vormen. Het riempje en de kraag met strik zorgt voor de ultieme vrouwelijke touch. 

Kies voor een soepele stof (denk: satijn) die mooi over de rondingen van je lichaam valt. Vermijd te stijve stoffen.

Emilia Jurk

De Emilia-jurk voor V-types

Het zwaartepunt van de V-types ligt op het bovenlichaam. Om balans te creëren, moeten we de focus naar de heupen brengen. Zorg daarom dat de jurk onderaan voldoende in een A-lijn loopt. Tip: maak de versie zonder de tunnel en riem. De jurk krijgt op die manier een goede snit: lichtjes uitlopend onderaan zonder focus op de taille. Je kan de jurk perfect dragen op een (jeans)broek met lichte bootcut.

De Emilia-jurk voor A-types

Het zwaartepunt van het A-type ligt ter hoogte van de heupen. De kunst is om je schouders optisch breder te maken zodat ze beter in verhouding staan tot de heupen. Het plat stuk op de schouders van de Emilia-jurk zorgt door de horizontale lijn voor dat verbredend effect.

Tip: maak de jurk met tunnel en riem om zo je taille meer in de kijker te zetten. Opgelet dat je de riem niet te strak aantrekt. De overgang van je boven- naar je onderlichaam moet subtiel zijn. Opteer voor een soepele stof die vlotjes over de heupen valt.

Sewing pattern Emilia dress

De Emilia-jurk voor H-types

Jouw silhouet is van nature in balans. Je schouders en heupen zijn ongeveer even breed, alleen een taille ontbreekt. Dat lost de Emilia-jurk voor jou op. Door het riempje in te snoeren, creëer je een mooie taille. Je kan er ook voor kiezen om de jurk los te dragen (niet ingesnoerd), of over een broek. Ook dat is mooi voor jouw figuurtype.

Kies voor een stugge stof of een soepele stof die toch genoeg gewicht heeft. Kies je voor een print, ga dan voor geometrische vormen, ruiten of strepen.

De Emilia-jurk voor O-types

De gevarenzone van de O-types is het middelste gedeelte van het lichaam. We gaan de aandacht daar dus van wegnemen. Maak de jurk zonder tunnel en riempje en laat ze vlotjes over je lichaam vallen. Tip: ga voor een effen, donkere kleur in een niet-opvallende stof en combineer de jurk met opvallende oorringen. Zo gaat alle aandacht naar het bovenste deel van je lichaam.

De Emilia-jurk voor I-types

De Emilia-jurk heeft alle nodige accenten om jouw rechte figuur meer vorm te geven: de kraag met strik, de speelse plooien, het riempje... Kies een opvallende stof  eventueel met textuur, een motief of ga voor een sprekende kleur. Dat komt jouw rechte, smalle figuur ten goede. Je kan beide versies dragen!

sewing pattern Emilia dress