Stilempfehlung für das Kleid Dagny

De Dagny-jurk voor V-types

V-types hebben vrij brede schouders of een stevige boezem, je onderlichaam is dan weer smaller. Jouw figuurtype wil de schouders optisch verzachten. Breng meer balans in je silhouet door de aandacht weg te halen van de schouders en naar het onderlichaam te brengen.

De rechte snit van de jurk komt jouw figuur ten goede. Combineer de jurk met een donkere sobere top die geen extra aandacht naar je bovenlichaam brengt. Een top of trui met raglanmouwen zijn een goede optie. Kies voor de jurk een stof met een geometrisch of grafisch motief zoals ruiten of pied de poule en opteer voor een stugge stof met voldoende gewicht.

 

De Dagny-jurk voor H-types

De schouders en heupen van H-types zijn ongeveer even breed. Een duidelijke taille is het enige dat ontbreekt. Je hebt twee keuzes: de taille verbergen of er een proberen creëren. De Dagny-jurk kiest voor optie 1 en verbergt de taille.

Kies voor een stof met geometrische motieven, strepen of ga voor een effen stof in een neutrale kleur.

Dagny dress

De Dagny-jurk voor O-types

De rechte snit van de jurk brengt verticale lijnen over je figuur waardoor je ronde figuur langer lijkt. De verticale strepen in het ribfluweel versterken dat nog meer.

Maak de Dagny-jurk in een donkere kleur en combineer met een top in een lichtere of fellere kleur. Zo trek je de aandacht naar boven.

De meeste O-types hebben slanke benen en enkels. Het Dagny-jurkje is dan ideaal doordat ze op kniehoogte stopt.

 

De Dagny-jurk voor X en 8-types

Het lichaam van de X- en 8-types is van nature mooi in balans. De schouders en heupen zijn ongeveer even breed en er is een duidelijke taille. Kies daarom voor kledij die de natuurlijke vormen volgt en de harmonie bewaart en accentueer zoveel mogelijk de taille.

De snit van de jurk volgt je natuurlijke vormen niet en verstopt de taille wat jouw figuur niet echt ten goede komt.

Kledingstukken die jouw figuurtype wel fantastisch staan, zijn: de Carole-jurk, de Emilia-jurk, de Izzy-jurk, de Faye-jurk, de Joanne-jurk, de Trish-jurk, de Wallys-blouse, de Jutta-rok, de Dixie-rok, de Kamille-jurk, de Vienna-jurk, de Taylor-jurk, de Julia-kimono…

Dagny Dress

De Dagny-jurk voor I-types

Jouw figuurtype is zeer slank, heeft een recht figuur en ontbreekt een taille. Alles wat vorm brengt aan je lichaam is welkom! Voor de I-types draait het dus allemaal om vormen creëren en de verticale lijn doorbreken. De rechte snit van de Dagny-jurk heeft niet meteen de meest volumineuze snit maar met een goede combinatie kan je je outfit interessant maken.

Maak het jurkje in een sprekende of lichte kleur. Vermijd te donkere kleuren want die hebben een verlengend (en dus versmallend) effect. Combineer de jurk met een romantische blouse met opstaande kraag, ruches, ballonmouwen... Denk: Victoria-blouse of de Holly-jurk verkort tot blouse.

 

De Dagny-jurk voor A-types

Jouw figuurtype heeft een stevig onderlichaam en een in verhouding smal bovenlichaam. Om balans te brengen in je figuur gaan we de aandacht naar het bovenlichaam brengen en weg van het onderlichaam. Accentueer zeker je taille.

De rechte snit is minder ideaal voor jouw figuur doordat het totaal geen accent legt op je taille. Combineer de jurk met een interessant bovenstuk, zoals een grof gebreide trui in een lichte kleur of een blouse met veel details zoals de Victoria-top. De bedoeling is om zoveel mogelijk aandacht naar het bovenlichaam te brengen en het optisch breder te maken. Een t-shirt met horizontale strepen is ook een mooie combinatie met de Dagny-jurk.

Wil je zeker schitteren in deze jurk? Dan is het belangrijk de aandacht naar de bovenkant van je lichaam te brengen. Voorzie voldoende accessoires, zoals een opvallende halsketting of oorbellen. Hou de onderkant van je silhouet sober, draag voorbeeld geen opvallende schoenen.

sewing pattern Danny dress