Style advice for the Glory Top

De Glory-top voor X-en 8-types

Je hebt baat bij kledingstukken die jouw natuurlijke vormen volgen en jouw taille accentueren. Draag de top daarom in een rok of broek en niet los.

Kies altijd voor soepele stoffen. Stugge stoffen zijn uit den boze omdat ze jouw vormen absoluut niet in de verf zetten en je bovenlichaam te recht en te zwaar maken.

Je kan de Glory-top perfect combineren met een smalle broek met rechte pijpen of met een hoge taillebroek met uitlopende pijpen, zoals de Bertha-broek. Hetzelfde geldt voor rokken. Bijvoorbeeld met een hoge taillerok zoals Pina I.

 

De Glory-top voor V-types

De V-types willen de focus naar de onderkant van hun lichaam brengen. Maak de Glory-top daarom in een jurkversie. Bekijk hier hoe je dat eenvoudig kan doen.

De Glory-top is op z’n mooist in combinatie met een broek met smallere pijpen, zoals de Billie-broek of een broek die wijder uitloopt zoals de Bertha-broek. Beiden brengen een mooi evenwicht in je silhouet.

Maak de top bij voorkeur in een soberdere kleur dan je onderstuk, welke licht gekleurd of met een print mag zijn. Zo haal je de aandacht weg van je bredere schouders.

Glory Top

De Glory-top voor H-types

De H-types hebben van nature een recht figuur. Het is belangrijk het evenwicht in je silhouet te behouden door de focus een tikkeltje naar onder te verschuiven.

De taille moet niet speciaal geaccentueerd worden. Maak de top daarom lang genoeg zodat het bovenlichaam niet te kort wordt en de focus niet ligt op de horizontale lijn ter hoogte van de taille. Bekijk hier hoe je dit eenvoudig kan doen.

Combineer de Glory-top met een broek met rechte of licht uitlopende pijpen zoals de Bertha broek. Die combinatie brengt wederom je silhouet in evenwicht.

 

De Glory-top voor O-types

De O-types willen de aandacht afleiden van de taille. De Glory-top is dus een toppertje voor jouw figuurtype. Alle aandacht gaat namellijk naar de bovenkant van je silhouet.
Tip: verleng de top tot heuphoogte of tot een jurk. Ontdek hier
 hoe je dit eenvoudig kan doen.

Zo creëer je mooie lengtelijnen in plaats van extra volume.

Vermijd te dikke of stugge stoffen. Een mooie soepele stof zal natuurlijk vallen en geen onnodig volume bezorgen. Leuke combi is de Glory-top met een broek met rechte of licht uitlopende pijpen, zoals de Peaches, de Bertha, de Billie of de Pina-rok.

sewing pattern glory top

De Glory-top voor A-types

A-types willen de aandacht naar het bovenlichaam brengen en weghalen van het zwaardere onderlichaam. De Glory-top is daar het gedroomde model voor. Kies een sprekende of lichte kleur. Zo wordt je top een echte blikvanger. Combineer de Glory-top met een broek met uitlopende pijpen - zoals de Bertha broek of een A-lijn rok – zoals de Dixie rok. Opteer voor een soberdere kleur voor de broek. Zo breng je een mooi evenwicht in je silhouet.

 

De Glory-top voor I-types

De Glory-top geeft het figuur van de I-types extra volume. Combineer de top met een broek zoals de Bertha- of Miyu-broek of een rok zoals de Dixie-rok. De uitlopende vorm komt jouw figuur ten goede.

Glory Top