Stilempfehlung für die Hose Benita

De Benita-broek is een prachtig allround-model. Dankzij de rechte, licht uitlopende pijpen is deze broek beeldig voor elk figuurtype en makkelijk combineerbaar. Ontdek hoe je van deze broek een toppertje maakt voor jouw lichaamstype.

De Benita-broek voor A-types

De A-types willen meer aandacht naar het bovenlichaam brengen. Ze brengen hun lichaam in balans door het onderlichaam visueel smaller te maken. De Benita-broek met z’n licht uitlopende pijpen doet dat perfect. Maak de broek in een donkere kleur en combineer met een bovenstuk in een sprekende of zachte kleur met een motief. Zo trek je meer aandacht naar je bovenlichaam en creëer je een evenwicht in je silhouet.

Geef je benen meer lengte door een stof te kiezen met verticale strepen of ribbels, bijvoorbeeld een ribfluweel of ribtricot. Tip: voeg een verticale strook toe aan de zijnaad in een andere kleur. Zo verdeel je het onderlichaam optisch op en oog je smaller.

Draag je bovenstuk in de broek of kies voor een top met een korte snit. A-types hebben wel vaker dat de taillelijn van de broek aan de rugkant te laag is ten opzichte van de voorkant. Hoe je dat oplost, ontdek je hier. 

De Benita-broek voor V-types

De wijdere pijpen van de Benita-broek geven een mooi tegengewicht aan je bredere schouders. Opteer voor een gekleurde stof met een textuur zoals ribfluweel of een ruitmotief. Combineer vervolgens met een eenvoudig bovenstuk in een donkere kleur. Zo breng je evenwicht in je silhouet. Je bovenlichaam wordt namelijk verzacht dankzij de donkere kleur en het motief samen met de fellere kleur van de broek geven je onderlichaam extra aandacht.

Een voorkomend pasvormprobleem voor de V-types is dat er te veel stof zit rond het zitvlak. Hoe je dat oplost, ontdek je hier.

Benita Broek

De Benita-broek voor I-types

De I-types krijgen carte blanche met de Benita-broek. Kies voor een opvallende kleur of een speciaal dessin, voeg extra details toe zoals zakjes of kleppen. Alles is toegelaten zolang het meer vorm geeft aan je figuur. Extra volume creëren, is de boodschap!

De Benita-broek voor H-types

H-types missen een taille dus broeken met rechte of licht uitlopende pijpen zijn de beste optie voor jullie figuurtype. Zorg dat de tailleband mooi past en zeker niet te strak zit. Zo zit je buik mooi ‘ingepakt’.

Een voorkomend pasvormprobleem voor de H-types is dat er te veel stof zit rond het zitvlak. Hoe je dat oplost, ontdek je hier.

De Benita-broek voor O-types

Broeken met rechte (niet te wijde) pijpen staan O-types het mooist. Versmal de broekspijpen wat indien ze voor jouw figuur te uitlopend zijn. Zo geef je een mooi evenwicht met de zwaardere middenzone van het lichaam. Combineer de broek met een topje of blousje dat los over de broek valt. Steek de top zeker niet in de broek!

Laat de strik achterwege, je wilt namelijk geen aandacht naar je taille brengen. De bedoeling voor jouw figuurtype is om zoveel mogelijk lengte te creëren. Kies daarom voor een gelijkaardige kleur voor het boven- en onderstuk. Leuke combitip: draag een cardigan of vestje in een donkere kleur en laten het openvallen over een top in een felle kleur. De zijkanten van het lichaam wordt verzacht en lijkt optisch rechter, en dus smaller. De aandacht wordt als het ware naar binnen getrokken.

Een voorkomend pasvormprobleem als je een bollere buik hebt: de broek zit te krap en te laag aan de voorkant terwijl ze aan de achterkant goed past. Je hebt dan te weinig lengte en breedte in het voorpand. Hoe je dat aanpast, ontdek je hier.

Benita Broek

De Benita-broek voor X-types

Jouw lichaam is van nature mooi in balans. Je schouders en heupen zijn ongeveer even breed en je hebt een duidelijke taille. Kies daarom voor eenvoudige modellen die jouw natuurlijke vormen volgen en accentueer zoveel mogelijk de taille.

Hoe doe je dat?

  • Broeken met een rechte pijp of een lichte bootcut zijn ideaal voor jouw figuurtype.
  • Kies voor soepele stofjes die jouw natuurlijke rondingen volgen.

De Benita-broek voor 8-types

De brede snit van de tailleband staat jouw figuurtype prachtig! Maak de broekspijp echter niet te breed want je wilt net lengte creëren aan de benen. Kies voor soepelvallende stoffen die toch voldoende stevig zijn, zodat de stof je rondingen volgt zonder te stug over te komen. Draag eerder een iets langere top over de broek en combineer met een blazer om je bovenlichaam niet te kort te maken.

Heb je ronde billen dan kan je het gevoel hebben dat de boek achteraan niet hoog genoeg komt. Maak de kruislengte in het rugpand langer om dat op te lossen. 

Het 8-type kan ook het gevoel hebben dat de broek over het geheel in de taille niet hoog genoeg zit. De zithoogte moet dan zowel in het voor- als rugpand aangepast worden. Bekijk hier hoe je dit doet.

Benita Broek